Steven de Jongh opnieuw bij bewustzijn: "Heeft vijf uur in ravijn gelegen, mogelijk is hij aangereden"

Steven De Jongh met Tom Boonen.
Photo News Steven De Jongh met Tom Boonen.
Steven de Jongh, die na een fietstocht in Spanje vermist was, is terecht. De Nederlandse ex-prof werd buiten bewustzijn langs de kant van de weg teruggevonden. Mogelijk werd hij aangereden. Volgens AD lag De Jongh liefst vijf uur in een ravijn. "Hij is intussen bij bewustzijn en heeft al gesproken", liet zijn zoon Jorne weten.

De 44-jarige ploegleider van Trek-Segafredo (en ex-renner van onder meer Rabobank en Quick.Step) vertrok vanochtend om 10.30 uur voor een tocht in de buurt van Girona. Sinds dat tijdstip was hij niet meer bereikbaar en gaf zijn telefoon geen signaal. 

Zijn Strava-spoor stopte ook plots ten zuiden van La Bisbal d'Emporda en de vrouw van De Jongh riep via sociale media dan ook massaal op om mee op zoek te gaan naar haar echtgenoot. Uiteindelijk werd die gelokaliseerd door een helikopter van de hulpdiensten. 

Mogelijk aangereden, De Jongh kan zich niets herinneren

Het heeft er alle schijn van dat de Nederlander tijdens het fietsen uit de bocht is gevlogen. De politie onderzoekt ook de mogelijkheid dat De Jongh is aangereden. "Er zijn remsporen gevonden op de plek waar hij is gevonden", aldus AD-journalist Edwin Winkels op Twitter. De Jongh bevindt zich momenteel in een ziekenhuis in Girona. Daar is hij weer bij bewustzijn gekomen. Hij heeft geen enkele fractuur en herstelt voorspoedig in het ziekenhuis. Wel heeft hij een zware hersenschudding. De Jongh kan zich daarnaast niets van het moment herinneren.

De Jongh stopte in 2009 op 35-jarige leeftijd als wielrenner en ging vervolgens als ploegleider bij Team Sky aan de slag. De geboren Alkmaarder fietste voor TVM, Rabobank en Quick.Step. Zijn belangrijkste successen behaalde hij in Belgische eendagskoersen: in 2003 schreef hij de E3 Prijs op zijn naam, in 2004 en 2008 won hij Kuurne-Brussel-Kuurne.

BELGA18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • pieter spannemaker

  Auto zal veel schade hebben . Steef is een bul van een vent , Beterschap man.

 • Frans Dedokker

  Het word tijd dat ze is gaan beseffen dat die fietskes niet op de openbare weg horen..

 • ringo van der pulst

  Gelukkig goed afgelopen.

 • Henkie Janssen

  Jorne, spoedig herstel gewenst voor je pa! Ben echt zo blij voor hem en jullie dat het uiteindelijk zo is afgelopen!

 • Mi Janssens

  Bedankt Jorne, een spoedig en goed herstel voor de papa en veel sterkte ook aan de mama en familie.