Start Vincenzo Nibali straks ook in de Giro?

Vincenzo Nibali heeft in 2015 meerderde doelen: de klassiekers, de Tour en misschien ook nog de Giro.
AFP Vincenzo Nibali heeft in 2015 meerderde doelen: de klassiekers, de Tour en misschien ook nog de Giro.
Vincenzo Nibali doet in 2015 sowieso een gooi naar zijn tweede zege in de Tour. De 30-jarige Italiaan sluit evenwel niet uit dat hij ook deelneemt aan de Giro. "De deur is nog niet compleet dicht, hoewel mijn vizier op de Tour gericht is", zegt hij tegen La Gazzetta dello Sport.

'De Haai van Messina' wil zich in elk geval beter voorbereiden op het komende wielerseizoen. "Ik wil niet dezelfde fout maken als vorige winter, toen ik door allerlei omstandigheden niet kon trainen. Daardoor moest ik de eerste maanden flink aan de kar trekken. Uiteindelijk ging het goed, maar ideaal was het niet."

Mikken op klassiekers
De Astana-renner wil ook meer uit het voorjaar halen. "Klassiekers winnen, zou mijn carrière completer maken. Tussen Milaan-San Remo, Luik-Bastenaken-Luik en het WK heb ik nog wat rekeningen te vereffenen, ik heb hier en daar wat kansen gemist."

Exclusieve club
De Siciliaan werd door de Italiaanse sportkrant deze week uitgeroepen tot Wereldatleet van het jaar. Hij volgt hiermee atleet Usain Bolt op en is pas de derde renner in de geschiedenis die deze prijs in ontvangt mag nemen, na Marco Pantani (1998) en Lance Armstrong (1999). "Het is fantastisch en maar moeilijk met woorden uit te drukken. Ik kom in een exclusieve club terecht, niet alleen tussen geweldige sportmannen, maar ook mannen die buitengewoon hebben gepresteerd. Ik ben er trots op."

AFP
REUTERS
AFP
AP
Belga