Snelle Hutarovich bezorgt Bretoens team tweede zege in Gabon

Wit-Russisch kampioen Yauheni Hutarovic rijdt sinds dit seizoen niet langer voor AG2R, maar wel voor Bretagne-Séché Environnement.
Photonews Wit-Russisch kampioen Yauheni Hutarovic rijdt sinds dit seizoen niet langer voor AG2R, maar wel voor Bretagne-Séché Environnement.
De vijfde etappe in de Tropicale Amissa Bongo is gewonnen door de Wit-Rus Yauheni Hutarovich. De 31-jarige sprinter van Bretagne-Séché Environnement was in Gabon de snelste van het pak na een etappe van 145 kilometer van Lambaréné naar Kango. Voor de Bretoenen al de tweede overwinning na eerdere ritwinst voor de jonge Brit Daniel McLay.

Een relatief vlakke overgangsrit met een passage langs de evenaar leidde tot tal van ontsnappingspogingen. Geen enkele uitval was echter een lang leven beschoren en in de onvermijdelijke massaspurt was niemand opgewassen tegen de snelle benen van Yauheni Hutarovich, meteen ook de eerste zege van het seizoen voor de ex-renner van AG2R. De Fransman Yohann Gene (Team Europcar) werd tweede, onze landgenoot Tim De Troyer (Wanty-Groupe Gobert) derde.

Later vandaag staat in het kustplaatsje Port Gentil nog een ploegentijdrit van 8,5 kilometer op het menu. De Tropicale Amissa Bongo eindigt zondag met een slotrit van Cap Esterias naar hoofdstad Libreville.