Sloveen Roglic wint tweede etappe in Azerbeidzjan

Tim De Waele
Primoz Roglic (Adria Mobil) heeft vandaag de tweede etappe in de Ronde van Azerbeidzjan (2.1.) op zijn naam geschreven. De Sloveen soleerde naar de zege in Ismayilli en haalde het voor zijn landgenoot Matej Mugerli (Synergy Baku) en de Amerikaan Chris Horner (Airgas-Safeway). Roglic neemt ook de leiderstrui over van zijn ploegmaat Marko Kump, die de openingsetappe won.

Een groepje van zestien renners scheidde zich halfweg koers af van de rest van het peloton. Door de twee beklimmingen in het slot van de wedstrijd werd het groepje verder uitgedund en het was Roglic die zich finaal op de laatste klim ontdeed van zijn metgezellen.

Voor de 25-jarige Sloveen is het nog maar zijn tweede profzege. Vorig jaar pakte hij zijn eerste overwinning ook in Azerbeidzjan, eveneens in de rit naar Ismayilli. Roglic telt nu 34 seconden voorsprong op de Nederlander Jasper Ockeloen en op zijn landgenoot Matej Mugerli, die in dezelfde tijd derde staat.

De Ronde eindigt zondag, er namen slechts twee Belgen deel. Intussen is Brent Luyckx (Leopard Development Team) al uit koers nadat hij vandaag opgaf. Zo blijft alleen Xandro Meurisse (An Post-Chain Reaction) over.

Uitslag en stand


. Uitslag:

1. Primoz Roglic (Sln/Adria Mobil) de 187 km in 4u43:26

2. Matej Mugerli (Sln) op 0:34

3. Chris Horner (VSt)

4. Jasper Ockeleon (Ned), 5. Averin Maksym (Aze) 3:50, 6. Alexandre Shushemoin (Kaz), 7. Frantisek Sisr (Tsj), 8. Joshua Edmondson (GBr), 9. Kristjan Fajt (Sln), 10. Sebastian Baldauf (Dui)... 54. Xandro Meurisse 10:53 - opgave: Brent Luyckx. Stand:

1. Primoz Roglic (Sln/Adria Mobil) in 8u20:25.

2. Jasper Ockeleon (Ned) op 0:34.

3. Matej Mugerli (Sln) z.t.

4. Chris Horner (VSt); 5. Averin Maksym (Aze) 3:50., 6. Alexandre Shushemoin (Kaz), 7. Frantisek Sisr (Tsj), 8. Alexandr Shushemoin (Kaz), 9. Sergey Firsanov (Rus); 10. Kristjan Fajt (Sln) ... 53. Xandro Meurisse 10:53.