Slecht nieuws uit het kamp van Wanty: Bart De Clercq valt zwaar op training en is maanden out

TDW
Wanty-Groupe Gobert zal het de eerste maanden van 2018 zonder haar nieuwe aanwinst Bart De Clercq moeten doen. De klimmer, die deze winter overkwam van Lotto Soudal, viel zwaar op training en liep daarbij een heupfractuur op. Hij werd meteen geopereerd in het AZ in Herentals.

"De breuk is zwaar en vereist de plaatsing van schroeven in het dijbeen", legde ploegdokter Joost De Maeseneer uit. "Het is moeilijk om een terugkeer in competitie in te schatten. In principe kan Bart pas over een zestal weken lichte training hervatten. Om terug te keren in competitie is het een kwestie van maanden."

De 31-jarige De Clercq was prof sinds 2011 en kwam tot dit jaar enkel uit voor de teams van de Nationale Loterij. Als neoprof won hij in 2011 een bergetappe in de Giro met aankomst op de Montevergine.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Roger Deprez

    Snelle beterschap Bart en dan terug op de fiets .