Skymanager Dave Brailsford legt kritiek naast zich neer: "Er is geen reden waarom Froome niet zou koersen"

Dave Brailsford.
EPA Dave Brailsford.
Gisteren vond hij de tijd niet geschikt. Maar vandaag liet Skymanager Dave Brailsford dan toch zijn licht schijnen over de zaak-Froome. Zelfs al werd niemand daar veel wijzer van. Enkel dit: met Chris Froome is Brailsford er zeker van dat de dopingregels niet zijn overtreden. Dat Froome beter niet zou koersen? En waarom dan niet?

Probeer bij Dave Brailsford niet een tussenstand van zaken te krijgen. Of details te vernemen hoe Chris Froome en bij uitbreiding Team Sky zich bij de UCI verweren tegen een mogelijke dopingovertreding die de Brit kan worden aangewreven. Hoeveel zin hij ook heeft, beter doet hij er het zwijgen toe, zegt Dave Brailsford. Want ze willen zichzelf niet in de voet schieten. Als zo weinig mogelijk zeggen op dit moment de beste verdediging is, dan moet het maar zo.

Je hebt 21% van dit artikel gelezen
12 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Theo Smits

  Wie is hier Guipetto en wie Pinkkio

 • daniel surinx

  waarom zou froome zoveel van de puffer nemen juist die dag,was pas 17de in de rituitslag en had geen enkel belang erbij,zoveel te pufferen,want hij weet doe ik meer dan zoveel hangt hij,men gaat altijd maar met geruchten om,wie van jullie was erbij tijdens de rit

 • dirk claeys

  Iemand die puffers nodig heeft en cortisonen, en andere medicatie is geen sportman of topatleet! Dus iedereen eruit die medicatie nodig heeft om sportprestaties te leveren! En eens positief getest! Levenslang eruit! Wat gaan we binnenkort doen met onze transgenders! Mannen zoals Bo die hun eigen verbouwen en top sport gaan doen als vrouw! Eens de piet weg en ze borsten hebben ! Arme sport?

 • Roger Deprez

  Men moet eerst eens het reglement na kijken voor men commentaar geeft, de meeste wielrenners hebben wedstrijd (inspannings) astma(?) en hebben daar een attest van het UCI van, maar zijn hebben een grens van salbutamol dat ze mogen nemen en dat is perfect te controleren, wat nu Frome betreft hij heeft in Spanje die grens vele malen overschreden juist gelijk Condator in het verleden en die is wel geschorst geweest.

 • johan lanoot

  Misschien mag hij niet koersen omdat hij de grens voor salbutamol overschreden heeft? Zo eenvoudig is het ...