Sky-renner Swift op intensieve zorgen na val op training

Ben Swift (m), archieffoto.
Cor Vos Ben Swift (m), archieffoto.
Ben Swift is woensdag zwaar gevallen tijdens een training in Tenerife. De renner van Team Sky was samen met ploegmaat en Tourwinnaar Geraint Thomas op pad toen hij tegen de grond ging tijdens een afdaling.

De 31-jarige Swift brak geen botten maar liep, naast schaafwonden en kneuzingen, ook een bloeding op in de milt. De onfortuinlijke renner werd na de val overgebracht naar een ziekenhuis op het Spaanse eiland, waar hij op de afdeling intensieve zorgen werd opgenomen.

Gisteravond stuurde Swift een bericht via de sociale media waarin hij iedereen bedankte voor de steunboodschappen. “Ik ben momenteel nog op intensieve maar hoop morgen naar de normale afdeling te verhuizen”, tweette de Engelsman. “De bloeding in de milt is gestopt. Nu wordt het nog opgevolgd. Daarnaast heb ik verwondingen in het aangezicht en schuurwonden.”

Swift begint dit seizoen aan een tweede periode bij Sky. Hij reed voor het team tussen 2010 en 2016 en stapte daarna over naar UAE Emirates. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Erwin Lauwens

    Na zijn zeer succesvolle uitstap naar UAE terug bij de marginal gains-ploeg. Blijkbaar was hij nog niet aangepast aan de nieuwe gains die blijkbaar straffer zijn dan de vorige. Hopelijk volgend jaar gedaan met die bende koersvervalsers.