Simon Yates grijpt de bloemen in GP Indurain

TDW
Terwijl heel Vlaanderen in de ban is van de Ronde, werd vandaag ook gekoerst in Noord-Spanje. Simon Yates reed er solo naar de zege in de GP Miguel Indurain. Michael Woods en Henao vervolledigden het podium.

Op het lastige parcours zonderde er zich in de finale een elitegroepje van negen renners af met daarin naast Simon Yates ook onder andere Vasil Kiryienka, Gorka Izagirre en Ruben Fernandez. Zij rolden eerst de traditionele vlucht van de dag op en mochten de strijd om de zege onderling beslechten.

Simon Yates gooide als eerste de knuppel in het hoenderhok. Aanvankelijk kreeg de man van Orica-Scott Gorka Izagirre mee, maar op tien kilometer van de meet gooide hij zijn medevluchter eraf en reed solo naar de finish. Izagirre werd in het slot dan nog ingelopen, waardoor Woods de sprint voor de tweede plaats op zijn naam kon schrijven. Sergio Henao, de winnaar van Parijs-Nice, legde beslag op de derde plek.

Voor de 24-jarige Yates is het zijn tweede overwinning van het seizoen, nadat hij in Parijs-Nice de rit won met aankomst op de Mur de Fayence. Hij volgt op de erelijst de Spanjaard Ion Izagirre op.

TDW
TDW