Sevilla grist eindzege in Ronde van Madrid weg van Alarcon

Tim de Waele
De leiderstrui van de Ronde van Madrid (Spa/2.1) veranderde op de slotdag nog van eigenaar. In de laatste etappe in de straten van de Spaanse hoofdstad ging de Spanjaard Oscar Sevilla (Medellin - Inder) vandaag nog over zijn landgenoot Raul Alarcon.

Na honderd kilometer, verdeeld over negentien ronden doorheen het financiële district van Madrid, kwam de verwachte massasprint voor het Bernabeustadion er niet. Geïnspireerd door de move van Lukas Pöstlberger op dag één van de Giro reed Jasha Sütterlin in al even ongeorganiseerde omstandigheden achthonderd meter voor de streep weg uit het peloton, in plaats van de spurt aan te trekken voor zijn snelle man Carlos Barbero, die zaterdag nog won in Madrid. De 24-jarige Duitser van Movistar pakte zo de eerste zege uit zijn profcarrière. Juan José Lobato klopte Eduard Prades en Barbero in de spurt voor de tweede plaats.

Omdat er geen bonificatieseconden verdeeld worden in de Ronde van Madrid, en omdat leider Raul Alarcon (W52 - FC Porto) en Oscar Sevilla in dezelfde tijd aan de slotetappe begonnen, was het zaak voor de twee om zich ook te mengen in de spurt. Dat deed Alarcon ook, hij werd zevende, maar dat volstond niet voor de eindzege: Sevilla plaatste zich als vijfde in de rituitslag, en daardoor had de veertigjarige Spanjaard na het optellen van de rituitslagen een lager saldo dan Alarcon, die de rittenkoers afsluit als tweede. De Uruguayaan Fabricio Ferrari is derde in de eindstand.