Serrano verrast op steile muur in Ruta del Sol, Teuns opnieuw derde

Serrano bolt over de finish.
RV Serrano bolt over de finish.
Gonzalo Serrano (Caja Rural-Seguros RGA) won de tweede etappe van de Ruta del Sol. De 25-jarige Spanjaard timede op de flink oplopende aankomst perfect: hij koos op één kilometer van de meet voor de solo en bleef het peloton in Iznájar nipt voor. Dylan Teuns werd net als gisteren derde. Jakob Fuglsang (Astana) werd zesde en behoudt zijn leiderstrui. 

Met Mathew Holmes (Lotto-Soudal), Alexis Gougeard (AG2R), Juan Felipe Osorio (Burgos-BH) en Taco van der Hoorn (Jumbo-Visma) kleurden vier avonturiers de tweede etappe van de Ruta del Sol. Maar de heren werden met nog zo’n twintig kilometer te gaan teruggepakt door het peloton. In de heuvelachtige slotfase begon een uitgedund peloton aan de lastige laatste kilometer.

Gonzalo Serrano reageerde in die laatste kilometer op een aanval van een Movistar-renner. De Spanjaard, onlangs winnaar van het bergklassement in de Ronde van Valencia, trok stevig door en zag op de steile muur niemand meer in zijn buurt komen. Juan José Lobato won op enkele tientallen meters achterstand de sprint van het peloton, maar dat was voor de tweede plaats. Dylan Teuns eindigde als derde.

Fuglsang finishte als zesde en blijft leider. De Deen schreef gisteren de openingsetappe op zijn naam door vluchtmakker Mikel Landa te verslaan.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.