Sep Vanmarcke: "Ben klaar voor openingsweekend"

PHOTO_NEWS
Sep Vanmarcke is in vorm voor het openingsweekend van het Belgische wielerseizoen. Dat laat de kopman van Team LottoNL-Jumbo dinsdag verstaan.

"Ik heb me in de Algarve goed kunnen klaarstomen voor komend weekend", zegt Vanmarcke. "Het was een perfecte wedstrijd. Het weer was goed en het parcours zwaar. Ik heb nog een keer meegezeten in een ontsnapping, waarna ik me bewust liet terugzakken, zodat ik ook nog de finale kon rijden. Alles met het oog op de klassiekers."

Vanmarcke won de Omloop in 2012. Hij weet wat hem zaterdag en zondag (in Kuurne-Brussel-Kuurne) te wachten staat. "De Omloop en Kuurne zijn twee totaal verschillende wedstrijden. De Omloop is een open koers, met veel aanvalspogingen. De sterkste renner wint niet altijd, aangezien het soms echt een tactisch steekspel is. Kuurne eindigt vaker in een sprint. Ik hoop zondag op slecht weer zodat het een echte koers wordt. Mijn meest belangrijke koersen komen later, maar ik heb het gevoel dat ik dit weekend goed ga zijn. Ik ben er klaar voor."