Seeldraeyers rond met Wanty

Seeldraeyers afgelopen zomer in volle actie als leider tijdens de Ronde van Oostenrijk.
EPA Seeldraeyers afgelopen zomer in volle actie als leider tijdens de Ronde van Oostenrijk.
De nieuwe Belgische wielerploeg Wanty-Groupe Gobert rond ploegleider Hilaire Van der Schueren blijft bijzonder actief op de transfermarkt. De ploeg is nu ook rond met Kevin Seeldraeyers, de 27-jarige klimmer die een sterk seizoen achter de rug heeft bij topteam Astana. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Hilaire Van der Schueren, volgend jaar de nieuwe ploegleider bij het Waalse pro-continentale team, bereikte volgens Het Laatste Nieuws afgelopen weekend een mondeling akkoord met de rondespecialist uit Sint-Amands. "De verrassende last minute-wending met Ben Hermans indachtig (de renner gaf zijn akkoord aan Van der Schueren, maar tekende in allerlaatste instantie voor BMC, red.) blijf ik nog wat voorzichtig. Ik heb geleerd dat een deal nooit rond is vóór de handtekening op papier staat. Maar in principe staat niets zijn overgang nog in de weg", zegt Van der Schueren.

Selvaggi
Seeldraeyers komt over van Astana. Dit jaar was hij onder meer derde in de Ronde van Oostenrijk, waarin hij twee etappes, het punten- en het bergklassement won. Ook de Italiaan Mirko Selvaggi (vorig seizoen bij Vacansoleil) tekende bij Wanty. Daarmee zijn de laatste plaatsen in principe ingevuld. De kans dat Samuel en/of Luis Leon Sánchez nog ploegmaat van Björn Leukemans worden, is dus nagenoeg nihil.