Schade bij Monfort valt mee na valpartij

Maxime Monfort
BELGA Maxime Monfort
Maxime Monfort was gisteren één van de vier Lotto Soudal-renners die er de brui aan gaf in de achtste etappe van de Ronde van Zwitserland. De renner kwam ten val en moest de wedstrijd staken. "Ik ben oké", laat hij vandaag optekenen. "Ik heb geluk gehad."

Monfort smakte op zo'n 30 km van de finish tegen de grond. Hij hield er heel wat schaafwonden op onder meer zijn rug aan over en stapte in de ploegwagen. Op zijn website stelt hij nu zijn supporters gerust. "Gezien de omstandigheden gaat het goed met mij. Ik reed tegen een flexibele verkeerspaal en verloor de controle over mijn fiets. Ik ben op mijn hoofd gevallen en daarna gleed ik op mijn rug over het asfalt. Uiteindelijk heb ik nog geluk gehad. Ik ben een beetje duizelig en heb schaafwonden op mijn rug, maar het gaat."

Naast Monfort stapten ook Jasper De Buyst, Kenny Dehaes en Jurgen Van den Broeck uit de wedstrijd. Die laatste kampte met problemen aan het zitvlak. Met het oog op het Belgisch kampioenschap tijdrijden van volgende week vrijdag gaf hij op om grotere problemen te voorkomen.

Lotto Soudal heeft met Vegard Breen, Jürgen Roelandts, Thomas De Gendt en Sander Armée nu nog vier renners in koers.