Sappige anekdote over playboy 'Pippo' Pozzato: "Ik zag mannen die elkaar aan het kussen waren. We zaten in een homoclub in Parijs"

Twitter Luke Rowe
Geen Milaan-Sanremo op Sporza gisteren, maar wél op Eurosport. Dat daar heel wat kritiek op kwam, voornamelijk door de veelvuldige reclameblokken, kon u HIER gisteren al lezen. Maar dankzij de uitzending op de sportzender in kwestie kregen we wel een bijzonder sappige anekdote te horen uit de buik van het peloton. Cocommentator Karsten Kroon deed namelijk een verhaaltje uit de doeken over Filippo Pozzato, zonder twijfel een van de meest kleurrijke figuren in de koers.

Commentator Jeroen Vanbelleghem kondigde de anekdote van de intussen 41-jarige Nederlandse ex-prof Kroon aan als een "leuk verhaal". Op dat moment gingen we al op het puntje van onze stoel zitten. Op 82 kilometer van de streep en op een moment dat 'La Primavera' zelf nog niet veel om het lijf had, kwam het volgende: "Of ik hetzelfde type mens ben als Pozzato? Nee, dat denk ik niet, 'Pippo' rijdt in een sportwagen en zit helemaal onder de tatoeages. Ik denk dat ik een iets ander mens ben. Of we hetzelfde karakter hebben? We zijn allebei levensgenieters, dat wel. Ik heb wel wat lol met hem gehad en goed met hem gelachen. Ik kan mij een moment herinneren van een paar jaar geleden op einde van het seizoen na Parijs-Tours. We hadden allebei pas de dag erna een vlucht naar huis en 'Pippo' zei dat we anders op stap konden gaan in Parijs. Ik zei: ja goed, leuk. Hij wist waar we moesten zijn, met name op de Champs-Élysées. Op het einde daar bij de Arc de Triomphe linksaf was een club, die was volgens hem echt te gek."

1.000 euro voor tafeltje
Karsten Kroon kreeg toen al wat argwaan: "Op zondagavond? Nu ja, hartstikke leuk, dacht ik. En ik stapte samen met Matthew Goss in een taxi, die was ook mee. Wij met z'n tweetjes naar Parijs toe. Ik kom daar die discotheek binnen en we moesten ook nog iets van een 1.000 euro betalen voor een tafeltje en je kreeg er dan een fles wodka bij. Het is echt belachelijk als ik daar nu aan terugdenk, maar toen kon dat allemaal. Ik kom daar binnen en dacht van: ja toch een beetje een rare sfeer hier, ik zag namelijk heel veel mannen. Op een gegeven moment zat ik een beetje op te letten en er waren gewoon mannen die met elkaar aan het zoenen waren. Het was dus gewoon een homoclub daar in Parijs! Ik ging naar Pozzato toe en vroeg wat we daar nu eigenlijk deden. Het was blijkbaar de enige discotheek die open was en er waren volgens hem in Parijs geen andere clubs open op zondag. Ik weet niet wat nu precies de waarheid is en of 'Pippo' graag naar die club ging. Ik heb hem in ieder geval nooit met andere mannen zien zoenen."

Barstende koppijn
En het verhaal is nog niet afgelopen: "Uiteindelijk was het een heel duur avondje en zo leuk was het helemaal niet. Ik was trouwens ook gewoon moe van die koers. Wat er nog bijkwam: uiteindelijk zijn we om vier uur 's nachts die discotheek uitgerold en toen ben ik met Goss terug naar ons hotel getrokken want we moesten de volgende ochtend om zeven uur opstaan om onze vlucht te halen. Op een gegeven moment werd ik wakker met barstende koppijn. Ik keek op mijn horloge en maakte Goss wakker. ik zei tegen Matt dat we onze vlucht gemist hadden. Dus uiteindelijk was het een héél duur avondje want ik moest mijn eigen terugvlucht nog betalen ook. 600 euro, geloof ik. En dat allemaal om een avondje op stap te gaan in Parijs."

"Uitzonderlijk getalenteerd"
Heeft ex-renner van Rabobank en CSC Karsten Kroon dankzij de uitspatting van Pozzato zo'n 2.000 euro verloren? Dat nuanceert hij even: "Ik heb mijn tafel wel niet alleen betaald. Het was in ieder geval niet de leukste avond van mijn leven. Maar Filippo is wel een vriendelijke gast hoor. Een goed mens. Hij is uitzonderlijk getalenteerd, simpelweg een heel mooie atleet." Eentje die vast en zeker niet alles uit zijn carrière heeft gehaald. Maar die zege in Milaan-Sanremo 2006, die pakken ze hem nooit meer af. Wilde verhalen of niet.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels