Sander Armée grijpt net naast zege in Noorwegen, Affini zorgt voor dubbelsucces voor Mitchelton-Scott.

Edoardo Affini (Mitchelton-SCOTT) heeft vrijdag de vierde etappe in de negende editie van de Ronde van Noorwegen gewonnen. Na 224 kilometer van Arendal naar Sandefjord was de 22-jarige Italiaan de snelste in een sprint met vijf, goed voor zijn eerste profzege. De Noor Anders Skaarseth werd tweede, Sander Armee derde. 

Edvald Boasson Hagen (Team Dimension Data) redde nipt zijn leidersplaats. Affini kwam tot in dezelfde tijd als de 32-jarige Noor, die dankzij zijn betere resultaten toch de gele leiderstrui behoudt. De Nederlander Cees Bol is op zeven seconden derde. Armée is achtste, op tien seconden.

De langste etappe in deze Ronde van Noorwegen bracht ook heel wat klimwerk met zich mee. Dat zorgde voor een geanimeerd begin, waarin veel renners hun kans waagden, inclusief de Belgen Tim Wellens, Floris De Tier en Preben Van Hecke. Uiteindelijk waren het Edoardo Affini, Sander Armée, Tom Scully, Daniel Turek, Rasmus Quaade en Anders Skaarseth die aan boord van de goede vlucht geraakten.

Ondanks het achtervolgende werk van Worldteams als Dimension Data, Deceuninck - Quick-Step en UAE Emirates, en verschillende counterpogingen in de laatste tien kilometer, bleven de koplopers uit de greep van de achtervolgers. In de sprint van vijf resterende vroege vluchters, Scully had de rol moeten lossen, was neoprof Affini duidelijk de snelste. Het peloton volgde zeven seconden later. Daar klopte Alexander Kristoff, Yves Lampaert en Tom Van Asbroeck in een sprint voor plaats zes.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Bernd Vaes

    Remco is vandaag in het algemeen klassement 60ste op meer dan 7 minuten van de leider. Proficiat Remco, jij bent nu eens de echte ronderenner waar heel het land naar uitkijkt. Ben je niet beschaamd? Vallen, vallen en je gedragen als een echte Boonen in rondes. Doe zo voort en je wordt een letterlijke nul.