Sánchez zet snelle mannen een hak en wint tweede rit in Zwitserland, Asgreen nieuwe leider

Luis Leon Sanchez.
EPA Luis Leon Sanchez.
Luis León Sánchez heeft de eerste rit in lijn gewonnen in de Ronde van Zwitserland. De 35-jarige Spanjaard van Astana kwam na een rit van 159,6 kilometer met start en aankomst in Langnau im Emmental alleen aan. Zes seconden later sprintte Peter Sagan naar de tweede plaats, voor Matteo Trentin, Kasper Asgreen en Greg Van Avermaet. Asgreen neemt de leiderstrui over van Rohan Dennis.

De tweede rit van deze Ronde van Zwitserland werd aangekondigd als een kans voor de snelle mannen. Maar vlak was het parcours vandaag allerminst. De renners moesten toch ruim 2.500 hoogtemeters overwinnen en dus lag er misschien wel een kansje voor de avonturiers. Eén renner had dat duidelijk begrepen: thuisrijder Claudio Imhof.

De Zwitser van AKROS - Thömus trok er aanvankelijk vandoor met onze landgenoot Guillaume Van Keirsbulck (CCC), Gavin Mannion (Rally UHC) en Fabien Grellier (Total Direct Energie). Maar op de Chuderhüsi liet Imhof hen achter, de Zwitser leek wel trek te hebben in een solotochtje. De voorsprong van de Zwitser groeide ook snel, maar tijdens zijn eenzame tocht kreeg hij af te rekenen met materiaalpech.

Imhof moest van fiets wisselen en zijn voorgift smolt als sneeuw voor de zon. Dat kwam vooral door het beukwerk van Astana en al snel bleek waarom de Kazachen het tempo in de hoogte joegen. Omar Fraile probeerde tot twee keer toe weg te springen, maar de Spanjaard kreeg geen vrijheid. Zijn ploegmaat en landgenoot Luis León Sánchez had echter meer succes. Op kousenvoeten glipte de ervaren aanvaller weg en uiteindelijk zag niemand hem nog terug. 

Sagan sprintte nog naar plek twee, maar dat leverde de kopman van Bora net niet de leiderstrui op. Dankzij de bonificatieseconden onderweg neemt Asgreen (Deceuninck-Quick.Step) de eerste plaats in het klassement over van Rohan Dennis, gisteren winnaar van de tijdrit. De derde rit voert de renners morgen over 162,3 kilometer van Flamatt naar Murten. Vorig jaar ging de eindzege naar de Australiër Richie Porte, die deze editie niet van de partij is. 

EPA
Sánchez.
rv Sánchez.
Luis Léon Sánchez.
rv Luis Léon Sánchez.
Luis Leon Sanchez.
AFP Luis Leon Sanchez.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.