Sam Bennett zet andere sprinters een neus met late uitval, Evenepoel blijft leider

Sam Bennett won na een late uitval.
Photo News Sam Bennett won na een late uitval.
Weer succes voor Deceuninck-Quick.Step in de Ronde van Burgos. Een dag na het nummertje van Remco Evenepoel (20) heeft Sam Bennett (29) de vierde etappe gewonnen. De Ier verschalkte de andere sprinters met een verrassingsaanval in de laatste kilometer. Evenepoel zelf beleefde een rustige dag en blijft leider.

De vierde etappe bracht het peloton van Gumiel de Izán naar aankomstplaats Roa de Duero. De 163 kilometer lange rit was overwegend vlak, maar de finishlijn lag op een kleine helling. Een groepje vluchters kleurde de dag, maar op 12 kilometer van het einde was hun verhaal geschreven.

Aan de voet van die slothelling ging Michael Mørkøv tegen de vlakte. Zijn kopman Sam Bennett twijfelde niet en trok ten aanval met nog een kilometer te gaan. De Ier sloeg meteen een kloof en hield z'n inspanning vol tot het einde. Ploegmaat Evenepoel kwam niet in de problemen en blijft leider. Zaterdag staat de slotrit op het programma. Dan moet Evenepoel standhouden op de zware klim naar Lagunas de Neila.

Kan Sam Bennett ook Gent-Wevelgem op z'n naam schrijven? Doe mee aan het online wielerspel Goudenklassiekers.be. Stel jouw wielerploeg samen, kies je favoriete renners en maak kans op geweldige dagprijzen.

De top tien:

MET DE HERSTART VAN HET SEIZOEN VOLGT BINNENKORT OOK DE 3DE AFLEVERING VAN DE DOCUREEKS ‘IK BEN REMCO’ WAARIN HLN EN VTM NIEUWS HEM OP DE VOET VOLGEN, BEKIJK HIER DE VORIGE TWEE AFLEVERINGEN

Lees ook:

De status van Remco Evenepoel is helemaal veranderd in de buik van het peloton, getuige de tactiek van Valverde (+)

Evenepoel en Bennett
Photo News Evenepoel en Bennett
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.