Sagan slaat Vlaams openingsweekend over: "Peter moet topfit zijn voor kasseienklassiekers"

TDW
Geen Peter Sagan in de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne. De Slovaakse wereldkampioen slaat het Vlaamse openingsweekend over om topfit te zijn voor de kasseienklassiekers. Dat liet BORA-hansgrohe-trainer Patxi Vila weten. 

Eerder gaf Sagan aan wél te starten in de Omloop en Kuurne-Brussel-Kuurne. Op die beslissing is de Slovaak blijkbaar teruggekomen, want nu schrapt de wereldkampioen beide koersen van zijn lijstje. Trainer Patxi Vila geeft meer uitleg: "Door het drukke koersschema en de hoogtestages verkiest Peter om enkele weken met zijn zoon Marlon door te brengen. Dat gaat ten koste van het Vlaamse openingsweekend. Bovendien heeft Peter met drie wereldtitels zijn plek al veroverd tussen de allerbesten. Nu is het tijd om meer monumenten te winnen. Het grote doel is om in topconditie te zijn voor de kasseienklassiekers", aldus Villa, die eveneens bevestigde dat hij ook de Amstel Gold Race aan zich laat voorbijgaan. 

TDW

Sprint wel naar zege in Australië

De drievoudige wereldkampioen is wel aan de slag in het Australiche Adelaide, het criterium voorafgaand aan de Tour Down Under. Daar won hij vandaag de People's Choice Classic. 

Sagan haalde het na 22 ronden van 2,3 km in een sprint voor de Duitser André Greipel (Lotto-Soudal) en de Australiër Caleb Ewan (Mitchelton-Scott), twee ex-winnaars. De Italiaan Elia Viviani (Quick-Step Floors) viel net naast het podium. Er eindigden geen Belgen in de top tien.

Voor Sagan is het de eerste keer dat hij de People's Choice Classic op zijn naam kan schrijven. De voorbije twee jaar ging de winst naar Caleb Ewan.
De Tour Down Under, de eerste rittenkoers van de WorldTour, start dinsdag (16 januari) in Adelaide en duurt zes dagen.

TDW

Peter Sagan is 2018 dus goed begonnen. "Het was een snelle wedstrijd met een snelle sprintfinish. Het team heeft heel goed werk afgeleverd. Het plan dat de ploeg had uitgedokterd, is perfect uitgevoerd", vertelde Sagan aan de aankomst.

"Toen de sprint werd ingezet, zat ik een beetje ingesloten", legt hij uit. "Maar toen vond ik het wiel van Greipel en slaagde ik erin de anderen te kloppen op de meet. Ik ben heel blij met dit resultaat, ook voor de ploeg."

TDW
TDW
TDW4 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Philomena Vanderweyen

  Spijtig,kijk steeds uit naar het fenomeen dat Sagan noemt om hem te zien koersen,heb zijn laatste sprint tegen Greipel gezien en opnieuw was hij grandioos,stel me de vraag hoe Wout deze kampioen gaat bestrijden wanneer hij naar de weg gaat.

 • sammy borgoo

  Als je Peter Sagan , als drievoudig wereldkampion , niet correct betaald dan heb je dat voor dat hij voor andere wedstrijden kiest dan het Belgisch openingsweekend. Voor parcourkennis moet Sagan het niet meer doen dat heeft hij al bewezen.

 • Marleen Van Overbeke

  Vind het ook heel spijtig dat Peter niet bij het openingsweekend zal aanwezig zijn.Marleen.

 • Filip Desmedt

  Jammer , héél jammer , keek er echt naar uit om hem in het openingsweekend aan de slag te zien . Maar , ik denk dat hij zijn zinnen heeft gezet op Parijs Roubaix ...En , ik hoop dat hij daar het een en ander laat zien !! Zal zeker voor hem supporteren !!