Sagan na ziekte: “Enkel dankzij crash kon ik overleven”

Sagan, hier in tweede positie.
Photo News Sagan, hier in tweede positie.
Zijn pornosnor is ­gefatsoeneerd en ­Peter Sagan (29) is vier kilo lichter ­geworden. Dat laatste was niet met opzet. Een hoogtestage van drie weken eindigde met zes dagen buikgriep. Sagan wilde dit jaar absoluut Milaan-Sanremo winnen, maar nu wordt dat misschien een beetje moeilijk. Hoewel. «Ik voel me snel beter worden. Ik maak me geen zorgen.»

Peter Sagan had zich zijn hoogte­stage van twintig dagen op de Spaanse Sierra Nevada natuurlijk anders voorgesteld. Dat hij eerst ­verkouden zou worden en dan ook nog buikgriep zou krijgen, is niet wat je een ideale voorbereiding noemt. Maar het blijkt allemaal weer achter de rug te liggen.

Erg relaxed deed Peter Sagan gisteravond in Hotel King in Marina di ­Pietrasanta het verhaal van zijn ­wedervaren. Zelfs al was het net een bewogen ploegentijdrit geweest. Ploegmaats Oscar Gatto en Rafal Majka reden met 60 km/u een onoplettende toeschouwer aan. Sagan: «Omwille van die crash is het tempo gezakt en zo kon ik overleven.»

Je hebt 30% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

  • Onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Iedere week gratis tickets en straffe kortingenReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.