Rui Costa wint sprint bergop in openingsrit Saudi Tour

Photo News
De Portugees Rui Costa (UAE Team Emirates) heeft de eerste etappe van de Saudi Tour gewonnen. Hij klopte in een sprint bergop Heinrich Haussler (Bahrain McLaren) en Nacer Bouhanni (Arkea - Samsic). De ex-wereldkampioen is ook de eerste leider.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De Saudi Tour is aan zijn eerste editie toe. Met voormalige wereldkampioenen als Mark Cavendish en Rui Costa staat er meteen mooi volk aan de start. Ook Niki Terpstra draait er de benen warm voor de kasseiklassiekers.

De openingsetappe bracht de renners over 173 kilometer van Riyad naar Jaww. Op papier leek het meteen een eerste kans voor de sprinters, al ging de slotkilometer gestaag bergop.

Het peloton leek zich zelfs te misrekenen. Vier vroege vluchters hielden erg lang stand en leken het onderling te mogen uitmaken voor de overwinning, maar dat was buiten Rui Costa gerekend. De Portugese ex-wereldkampioen haalde het na een lange sprint voor Heinrich Haussler en Nacer Bouhanni. Costa is meteen ook de eerste leider. Jens Debusschere was eerste Belg op een 10e plaats.

De tweede rit brengt de renners morgen van Sadus Castle weer naar Riyad. Een massasprint lijkt onvermijdelijk. De Saudi Tour duurt nog tot zaterdag.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.