Ruffoni pakt sprintzege in derde etappe Ronde van Kroatië

kos
De derde etappe in de Ronde van Kroatië (2.1) is gewonnen door Nicola Ruffoni. De Italiaanse sprinter van Bardiani-CSF haalde het na 237 km van Imotski naar Zadar in de sprint voor zijn landgenoten Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo) en Riccardo Minali (Astana). De Spanjaard Jaime Roson (Caja Rural) neemt de leiderstrui over van de Kroaat Kristijan Durasek.

In de Ronde van Kroatië stond vandaag de langste etappe op het programma. 237 km kregen de renners voor de wielen geschoven om te eindigen in het kuststadje Zadar waar twee plaatselijke rondjes werden afgewerkt.

Daniel Turek, Mirco Maestri, Stephan Rabitsch, Davide Pacchiardo, Oleksandr Polivoda, Žiga Groselj, Adriano Brogi en Marco Tizza tekenden present in de vroege vlucht en reden maximaal negen minuten voorsprong bij elkaar. Het peloton wachtte lang om de achtervolging in te zetten. Uiteindelijk schoten de ploegen van de sprinters - UAE Abi Dhabi, Trek-Segafredo en Bardiani-CSF - in gang en zakte de bonus snel. Op 8 km van de finish telden ze nog een halve minuut, op 4 km volgde de onvermijdelijke hergroepering.

Op twee kilometer van de aankomst zag Sacha Modolo, winnaar van de openingsrit, door een valpartij een nieuwe sprintkans aan zich voorbijgaan. De uiteindelijke sprint was zeer chaotisch. Bardiani-CSF rolde de rode loper uit voor Ruffoni, die de kans dankbaar greep en naar zijn eerste zege van het seizoen knalde.

Uitslag:
1. Nicola Ruffoni (Ita/Bardiani-CSF) in 5u55:27
2. Giacomo Nizzolo (Ita) z.t.
3. Riccardo Minali (Ita)
4. Ahmet Örken (Tur); 5. Eduard Michael Grosu (Roe); 6. Roberto Ferrari (Ita); 7. Marco Canola (Ita); 8. Daniel Auer (Oos); 9. Ivan Savitskiy (Rus); 10. Nicolas Marini (Ita)

Stand:
1. Jaime Roson (Spa/Caja Rural) in 14u03:18
2. Vincenzo Nibali (Ita) op 0:05
3. Jan Hirt (Tsj) 0:09
4. Felix Grosschartner (Oos) 0:15; 5. Kanstantin Sioutsou (WRu) 0:20; 6. Jan Polanc (Sln) 0:27; 7. Oscar Eduardo Sanchez (Col) 0:32; 8. James Knox (GBr) z.t.; 9. Branislau Samoilau (WRu); 10. Carlos Becerra (Col);
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels