Val in Ronde heeft Sagans humor alvast niet aangetast: "Zal ik een nieuw jasje kopen?"

BELGA
Eén dag na de Ronde van Vlaanderen en bij Bora-Hansgrohe zaten ze nog met een kater. "Peter Sagan heeft een beginnersfout gemaakt", zei manager Ralph Denk. Sagan zelf leek zijn val op de Oude Kwaremont alweer vergeten. "Misschien moet ik nu een nieuw jasje kopen voor wie me liet vallen."

Bij Bora-Hansgrohe zagen ze Sagan al naar een tweede overwinning in de Ronde van Vlaanderen rijden. Zelfs al moest Philippe Gilbert nog worden gegrepen. De teleurstelling in het team was gisteren nog niet helemaal weg. "Je leert bij de juniores dat je uit de buurt van de nadarafsluiting moet blijven", zei manager Ralph Denk. "Het was een fout van Peter. Een kleine fout, maar het verlies is groot. Peter weet dat en neemt er de verantwoordelijkheid voor."

Sagan à la Cruijff
Sagan zelf? Die leek gisteren alvast geen mentale kater te hebben overgehouden aan de crash die hem van een mogelijke tweede overwinning in de Ronde heeft gehouden. "Aan de slechte dingen in het leven zit er altijd wel een goede kant", zegt hij alsof Johan Cruijff het zelf gezegd heeft.

Of hij het dan niet vreselijk vindt dat een stom jasje hem de mogelijke zege heeft gekost? "Ik reed gewoon op een verkeerd moment op de verkeerde plaats. Het doet er nu ook niet meer toe. Misschien moet ik de eigenaar nu een nieuw jasje kopen."

Sagan licht zijn blessures toe en blijft benadrukken dat er tot die val niets verloren was (met de Paterberg als potentiële scherprechter) op HLN SPORT PLUS, onze zone exclusief voor abonnees. Proef nu vier weken voor maar één euro!

TDW

Je leert bij de juniores dat je uit de buurt van de nadarafsluiting moet blijven. Het was een fout van Peter

Manager Ralph Denk
Photo News
Photo News