Toch breuk voor Nuyens, Ronde van Vlaanderen in gevaar

PHOTO_NEWS
Wielrenner Nick Nuyens heeft een kleine breuk in de heup opgelopen bij zijn zware valpartij zondag in de openingstijdrit van Parijs-Nice. De renner van Saxo Bank moet nu minstens twee weken rusten voor hij de training mag hervatten en is hoogst onzeker voor de Ronde van Vlaanderen, zo meldt zijn ploeg vandaag.

Een eerste onderzoek zondag in een Frans ziekenhuis bracht geen breuk aan het licht en Nuyens probeerde gisteren nog te starten in de tweede rit, maar ondervond te veel hinder. Na nieuw onderzoek vandaag blijkt dat de renner toch een breuk opliep in de rechterheup. De winnaar van Vlaanderens Mooiste 2011 moet nu 14 dagen rusten, daarna zal een nieuw radiologisch onderzoek bepalen of hij de training mag hervatten.
 
Nuyens mag dus ten vroegste op 20 maart opnieuw fietsen en zal, als hij de Ronde al haalt, amper wedstrijdkilometers in de benen hebben. "Dit is een zware klap, voor mij persoonlijk en voor het team. Ik voelde dat ik op schema zat om te pieken in de Ronde van Vlaanderen en ik keek er erg naar uit om mijn titel te verdedigen. Nu weet ik dat dit niet zal lukken", reageert Nuyens aangeslagen. "Valpartijen horen nu eenmaal bij het wielrennen, dat moet ik aanvaarden, maar deze crash kon op geen slechter moment komen.
 
"De hele ploeg leeft mee met Nick en we kunnen hem enkel een spoedig herstel wensen. Ik ben er zeker van dat hij sterk zal terugkeren en presteren in andere wedstrijden", aldus teammanager Bjarne Riis.