Ga naar de mobiele website
^ Top

Slachtoffer ongeval Vansummeren ontwaakt uit coma

photo_news
Marie-Claire Moreels, de 65-jarige vrouw die tijdens de Ronde van Vlaanderen werd aangereden door wielrenner Johan Vansummeren, is twee dagen geleden ontwaakt uit coma.

"Vijf dagen geleden werd de narcose stopgezet en twee dagen geleden belde het ziekenhuis mij op dat mijn vrouw was wakkergeworden", glundert echtgenoot Philippe Reyntjens. "Ik sprong een gat in de lucht en ben meteen naar het ziekenhuis gereden. Ik was zo euforisch dat ik bijna een ongeval had."

Marie-Claire kwam tijdens de Ronde van Vlaanderen zwaar ten val toen ze op een middengeleider het Rondepeloton stond toe te zwaaien. Ze werd met een hersentrauma naar het ziekenhuis gebracht en onderging er een operatie. Sindsdien werd ze in een kunstmatige coma gehouden, tot ze twee dagen geleden ontwaakte.

"Ze kijkt al in het rond en kan al bewegen, maar nog niet praten", zegt Philippe. "Ik hoop alleszins dat het verder de goede richting uitgaat. Morgen heb ik een gesprek met de dokter. Dan zal ik meer weten", zegt Philippe. Johan Vansummeren is voorlopig nog niet op de hoogte van het goede nieuws.Meld een bug