Renners duiden Tony Martin aan als schuldige van massale valpartij in de Ronde: "90% van de renners vindt hem niet leuk"

Tony Martin.
BELGA Tony Martin.
98 kilometer van de meet werd het peloton plots opgeschrikt door een massale valpartij in de Ronde van Vlaanderen. Bij de slachtoffers onder meer Oliver Naesen en Stijn Devolder, maar ook Antoine Duchesne. Hij was de renner van Groupama-FDJ die in de gracht duikelde. De Canadees heeft ondertussen ook een schuldige gevonden. Niemand minder dan Tony Martin.

In de aanloop naar de Muur van Geraardsbergen ging het tempo met een ruk de hoogte in en was het drummen geblazen in het pak. Letterlijk en figuurlijk dan, want een massale valpartij kon niet vermeden worden. Antoine Duchesne vloog met zijn tweewieler de gracht in en balde zijn frustraties samen in een tweet. "Wat er gebeurt als Tony Martin niet gepasseerd wil worden. Hij duwde me recht de gracht in", duidde de Canadees meteen een zondebok aan. 

Zijn ploegmakker Jacopo Guarnieri sprong mee in de dans. "Ik wil Tony Martin feliciteren voor de hoogst intelligente beweging die de crash van Duchesne heeft veroorzaakt. Goed gedaan", klonk het sarcastisch. Guarnieri en Duchesne zouden 'Vlaanderens Mooiste' uiteindelijk niet uitrijden. 

Davide Cimolai (48ste in de Ronde), ook niet toevallig een renner van Groupama-FDJ, deed er nog een schepje bovenop. "Hij zou alleen maar individuele tijdritten moeten rijden... 90 % van de renners vindt hem niet leuk." Daarmee alludeerde de Italiaan op de absolute specialiteit van Tony Martin. 'Der Panzerwagen' is namelijk viervoudig wereldkampioen tijdrijden. In de Ronde van Vlaanderen werd hij dit jaar 63ste.
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dirk Van Den Bossche

  Tony Martin , al jaren op retour , maar toch nog ploegen die hem willen betalen.

 • Jacques Deschryvere

  Guillaume je hebt het juist ,is idd zo.

 • Vic Smeets

  Guillaume, misschien omdat hij een beetje ouder word??

 • Gerd Bonte

  Letterlijk vijgen na Pasen. Het is op dit moment in de wedstrijd niet zo belangrijk om positie te nemen in een peleton. Een schuldige aanduiden is daarom in dit geval kinderpraat. In deze sport kan dit gebeuren. Als je het wil uitsluiten ga dan op rollen rijden.

 • rik cappelle

  Omdat hij de laatste 2 jaar bij QS ook al geen , voor zijn doen, platte prijs meer reed. Daardoor zou dat komen Guillaume en stop met uw insinuaties of kom met bewijzen. Uw kortzichtige dopingpolitiek tov QS is allang doorprikt.