Organisatoren Ronde van Vlaanderen delen acht wildcards uit

BELGA
De organisatoren van de 99e Ronde van Vlaanderen hebben acht wildcards voor hun wedstrijd van zondag 5 april uitgereikt. Dit brengt het aantal deelnemende ploegen, met de 17 teams uit de WorldTour die sowieso startrecht genieten, op 25. Twee wildcards gaan er met Wanty-Groupe Gobert en Topsport Vlaanderen-Baloise naar Belgische teams.

De resterende wildcards zijn er voor de Franse teams Cofidis en Europcar, het Zuid-Afrikaanse MTN-Qhubeka, het Nederlandse Team Roompot, het Italiaanse Androni-Giocattoli en het Duitse Bora-Argon 18.

De Ronde van Vlaanderen wordt op Pasen vanaf de Markt van Brugge op gang geschoten. Er wachten de renners 19 hellingen en tal van pittige kasseizones alvorens de eindmeet na 264,2 kilometer op de Minderbroedersstraat in Oudenaarde te bereiken.

Vorig jaar ging de zege naar de Zwitser Fabian Cancellara, die het haalde in een sprint voor Greg Van Avermaet, Sep Vanmarcke en Stijn Vandenbergh. Voor Cancellara werd het meteen zijn derde zege in 'Vlaanderens Mooiste', waarmee hij mederecordhouder is.