Johan Vansummeren, een bloemetje kan geen kwaad

Marie Morreels kan na het ongeval niet zelfstandig meer leven.
Henk Deleu Marie Morreels kan na het ongeval niet zelfstandig meer leven.
Levenslang verlamd en geen geld meer om hun huurhuisje te betalen. Het leven van Marie-Claire Morreels en haar man is helemaal overhoopgehaald door het ongeval met Johan Vansummeren, tijdens de Ronde van Vlaanderen vorig jaar. De renner mijdt alle contact om niet als schuldige te worden beschouwd. Onterecht, zeggen experts.

Toenadering kan gezien worden als een schuldbekentenis, denken ze in de entourage van Vansummeren. En dat zou betekenen dat de renner, of toch zijn verzekering voor alle kosten opdraait. Zover is het nog niet: het dossier is nog in volle onderzoek bij het parket van Kortrijk. "Maar toenadering tussen de renner en de vrouw zou misbruikt kunnen worden", zegt een verzekeraar. "Verzekeringen gaan over zaken, niet over mensen. Medeleven zou kunnen worden geïnterpreteerd als spijt. De advocaat van de tegenpartij zou dat kunnen aangrijpen in zijn pleidooien en een rechter kan dat altijd volgen. Zakelijk begrijp ik dat hij er wegblijft, menselijk niet."

Bij Assuralia, de koepel van de verzekeraars, zijn ze het daar niet mee eens. "Medeleven tonen is een menselijke daad", zegt woordvoerder Wauthier Robyns. 

"Ik gaf mensen die een signaal gaven aan het slachtoffer zelfs strafvermindering", zegt politierechter op rust Jan Nolf.

LEES MEER IN HET LAATSTE NIEUWS, OOK VERKRIJGBAAR IN DIGITALE VERSIE

Wielrenner Johan Vansummeren.
BELGA Wielrenner Johan Vansummeren.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.