Het opmerkelijke verhaal achter de vluchtster in de Ronde voor vrouwen: dertien jaar geleden nog een man

RV
Opvallend verhaal in de Ronde van Vlaanderen voor vrouwen. Daar rijdt trouwens ene Natalie van Gogh mee in het peloton. Niet meteen straf, totdat je weet dat de Nederlandse tot 2005 nog door het leven ging als man. Dertien jaar geleden onderging ze een geslachtsveranderende operatie.

Naast de mannen kropen ook de vrouwen op hun tweewieler voor hun Ronde van Vlaanderen. Met 153 kilometer wel wat korter dan bij Peter Sagan en co. maar Natalie van Gogh koos wel resoluut voor de aanval. De renster van Parkhotel Valkenburg Cycling Team trok er alleen op uit en werd dan weer gegrepen door het peloton.

Van Gogh kan wel een opvallend verhaal voorleggen. De 43-jarige Nederlandse werd namelijk geboren als man. In 2005 koos ze ervoor om zich te laten ombouwen tot een vrouw. Waarna ze zich volledig op het wielrennen stortte. "Je wil gewoon beoordeeld worden op je prestaties. Ik doe niets mis. Ik heb me aan alle regeltjes gehouden. Ik mag hier gewoon staan en ik wil dit gewoon doen. Want dit is waar ik van houd", vocht ze onlangs nog tegen de kritiek in een interview van Cassette. In 2015 won Van Gogh de Trofee Maarten Wynants.

Natalie Van Gogh.
Twitter Natalie van Gogh Natalie Van Gogh.4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • serge vansteenkiste

  Ze draait al jaren mee bij het vrouwen wielrennen en men aanvaart haar zoals ze is , voeger viel het minder op met de jaren krijgt ze weer meer een mannelijk gezicht.

 • Dirk Van Den Bossche

  Volgend jaar mannen en vrouwen samen transgenderkoerske

 • flip v.d. berg

  spieren e.d. heeft ze niet van een vrouw ! dit zou niet mogen kunnen !

 • Elle Devee

  Dat is oneerlijke concurrentie. Ik heb niks tegen transgenders maar dit is geen fair-play. Zelfs al is ze omgebouwd en nu een vrouw heeft ze toch een voordeel te opzichte van vrouwen die als vrouw geboren zijn.