Edward Theuns moet al vroeg opgeven: "Niet verwonderlijk nadat hij in natte kleren zat door dopingcontrole"

Edward Theuns stevig ingeduffeld op het startpodium.
BELGA Edward Theuns stevig ingeduffeld op het startpodium.
Het werd niet het dagje van Edward Theuns. Met nog 158 kilometer te gaan moest de kopman van Team Sunweb er in de Ronde van Vlaanderen al vroeg de brui aan geven. Onze 26-jarige landgenoot voelde zich niet kiplekker en zijn vriendin verduidelijkte even hoe dat komt.

"Jammer genoeg heeft Edward Theuns de race verlaten", verscheen er prompt op Twitter van zijn team Sunweb. Exit Theuns. De man die maar al te graag wilde scoren in het voorjaar. Zijn vriendin Lien Crapoen vertelde wat er juist aan de hand was met haar geliefde. "En gisteren ook nog eens ziek geworden. Niet verwonderlijk nadat hij twintig minuten in natte kleren zat door een dopingcontrole na Dwars door Vlaanderen", voegde ze er ook nog de hashtag #ongelooflijk aan toe.

"Het doet echt pijn om ziek te zijn op zo'n dagen. Laat ons hopen op beter in de volgende", stuurde Theuns zelf ook nog een tweet de wereld in.

Woensdag werd Dwars door Vlaanderen inderdaad in ongunstige omstandigheden gereden. Hoewel de koers slechts 180 kilometer lang was, bolden de renners wel uitgeregend over de streep. 

BELGA1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Pascal De Groote

    De opvang van al de renners, mecaniciens, verzorgers etc laat dikwijls nog de wensen na als ik zeg dat ze zich omkleden en wassen op een boerderij of hofstee gelooft men mij soms niet.