Boonen: "Volgende keer moet ik maken dat ik voor 'Phil' aanval"

Photo News
Vandaag was het de laatste keer dat Tom Boonen aan de start stond van de Ronde van Vlaanderen. Hij zag door kettingproblemen een mooi resultaat door de neus geboord, maar toch is hij niet ontevreden. "We hebben hier twee man van de ploeg op het podium, dan kan ik niet ontgoocheld zijn."

Ploegmaat Philippe Gilbert demarreerde op ruime afstand van de aankomst. Dat was ook voor Boonen een mooi scenario. "Zo was het vooraf afgesproken. Het was een ideale situatie, en zeker met mij als sprinter achterop. Het is een typisch beeld van mijn voorjaar, heel de tijd moet ik defensief koersen. Het is de tweede keer dat ik met 'Phil' start, misschien moet ik volgende keer dat ik maken dat ik voor hem aanval", grapt Boonen bij Sporza.

Boonen had een uitstekende dag, maar kon door kettingproblemen een goed resultaat vergeten. "Mijn ketting blokkeerde, en toen gebeurde met de volgende fiets identiek hetzelfde. Dan wist ik dat de koers voorbij was. Dat was toch een domper op de feestvreugde. Uiteindelijk kreeg ik nog de fiets van Terpstra, maar die zit veel te veel naar voor. Ik zat daar met dat stuurtje tussen mijn benen."