Ronde van Denemarken zoekt opvolger voor Michael Valgren

REUTERS
De Ronde van Denemarken (2.BC), toe aan de 25ste editie, start morgen in Struer en trekt vervolgens langs de Deense kust. Vorig jaar won thuisrijder Michael Valgren (Tinkoff-Saxo), voor zijn landgenoot Lars Bak (Lotto Soudal). De 23-jarige Valgren is opnieuw favoriet, net als Bak, drievoudig laureaat Jakob Fuglsang (Astana) en de Noor Edvald Boasson Hagen (MTN-Qhubeka).

De Deense rittenkoers bestaat uit zes etappes over een grotendeels vlak parcours met veel kansen voor vluchters. Lars Bak krijgt van zijn ploeg Lotto Soudal de titel van kopman. De 35-jarige Deen is erop gebrand om komaf te maken met de tweede plaatsen die hij in de twee voorgaande edities liet optekenen. Hij krijgt de steun van zes Belgen: Sean De Bie, Kenny Dehaes, stagiair Frederik Frison, Tosh Van der Sande, Dennis Vanendert en Jelle Vanendert.

Wanty en Topsport Vlaanderen
Ook twee andere Belgische ploegen zijn van de partij: Wanty-Groupe Gobert en Topsport Vlaanderen-Baloise. Naast Lotto-Soudal tekenen er met Team Sky, Tinkoff-Saxo en Astana vier WorldTour-ploegen present. Het pak wordt gevuld met procontinentale en continentale ploegen.

Drievoudig winnaar Fuglsang
MTN-Qhubeka beschikt met Edvald Boasson Hagen over een kanshebber voor het eindklassement. Ook van Jakob Fuglsang (Astana), die net een contractverlenging kreeg en de eindzege in 2008, 2009 en 2010 op zak stak, mag verwacht worden dat hij opnieuw een gooi doet naar de eindzege. Matti Breschel, al twee keer derde (2007 en 2013), is eveneens een kanshebber.

PHOTO_NEWS
TDW

Rittenschema:

Rit 1: dinsdag 4 augustus: Struer - Holstebro (180 km)

Rit 2: woensdag 5 augustus: Ringkøbing - Aarhus (235 km)

Rit 3: donderdag 6 augustus: Vejle - Vejle (185 km)

Rit 4: vrijdag 7 augustus: Slagelse - Frederiksværk (115 km)

Rit 5: vrijdag 7 augustus: Helsingør - Helsingør (13,6 km) (ITT)

Rit 6: Zaterdag 8 augustus: Hillerød - Frederiksberg (150 km)