Roger Kluge en Theo Reinhardt gaan aan de leiding in de Zesdaagse

BELGA
De wereldkampioenen ploegkoers Roger Kluge en Theo Reinhardt trekken als leider de tweede nacht van de 79ste Zesdaagse van Gent in. De Duitsers tellen 59 punten.

Als tweede volgen, op één ronde, Kenny De Ketele met Robbe Ghys. Met 91 punten achter hun naam staan ze echter dichtbij een winstronde. Otto Vergaerde en Jules Hesters bezetten de derde positie met 84 punten. 

Als vierde volgen de Nederlanders Yoeri Havik en Jan-Willem van Schip (81). Jasper De Buyst en Tosh Van der Sande staan als vijfde genoteerd met 75 punten. Iljo Keisse en Mark Cavendish volgens als zesde koppel. Zij tellen 58 punten.

Het was de, na zijn val tijdens de openingsavond, gehavende Oliver Wulff Frederiksen die de eerste puntenkoers al winnend afsloot. De tweede puntenkoers ging dan weer naar de jonge Gentenaar Jules Hesters. Kenny De Ketele haalde het, na een sprint met de Duitser Theo Reinhardt, in de ploegafvalling. De baanronde was weggelegd voor het duo Morgan Kneisky/Oliver Wulff Frederiksen.

Otto Vergaerde en Jules Hesters mochten als leiders beginnen aan de eerste ploegkoers van de avond. Zij zouden die positie na de 35 minuten en 50 ronden in ‘t Kuipke moeten laten aan de Duitse wereldkampioenen Roger Kluge/Theo Reinhardt.

 De stand na de tweede nacht van de 79e Zesdaagse van Gent in ‘t Kuipke:

1. Roger Kluge/Theo Reinhardt (Dui) 59

Op 1 ronde

2. Kenny De Ketele/Robbe Ghys (Bel) 91

3. Otto Vergaerde/Jules Hesters (Bel) 84

4. Yoeri Havik/Jan-Willem van Schip (Ned) 81

5. Jasper De Buyst/Tosh Van der Sande (Bel) 75

6. Iljo Keisse/Mark Cavendish (Bel/GBr) 58

7. Jonas Rickaert (Bel) 51

- op 2 ronden -

8. Fabio Van Den Bossche/Marc Hester (Bel/Den) 41

- op 3 ronden -

9. Morgan Kneisky/Oliver Frederiksen (Fra/Den) 51

10. Lindsay De Vylder/Wim Stroetinga (Bel/Ned) 48

- op 4 ronden -

11. Moreno De Pauw (Bel) 58

- op 6 ronden -

12. Michele Scartezinni/Francesco Lamon (Ita) 23.

BELGAReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.