Exclusief voor abonnees

Roger De Vlaeminck bejubelt veelzijdigheid van zijn evenbeeld: “Wout van Aert kan alle klassiekers winnen”

Roger De Vlaeminck en Wout van Aert
Photo News en AFP Roger De Vlaeminck en Wout van Aert
‘In de tijd van Roger’ hadden echte wielerkampioenen één grote gemene deler: polyvalentie. Wout van Aert (25) wekt die tijd terug tot leven. “Hij kan álle Monumenten winnen”, gelooft De Vlaeminck, fan van het eerste uur.

Je hebt 6% van dit artikel gelezen
21 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Eduard Dierckx

  RDV won 259 beroepskoersen en 70 veldritten zonder hulp van knechten en technische middelen van nu, Wout moet nog een tandje bijsteken om dat te evenaren maar is goed bezig en laat zien dat hij na zijn zware kwetsuur uit het goede hout gesneden is.

 • Lois Verdonk

  Nog maar eens het bewijs wat voor overroepen renner Nijs was. Die heeft de wegwedstrijden altijd in de bezemwagen uit gereden.

 • Roger Deprez

  Generaties vergelijken is totaal niet mogelijk, in de tijd van Roger was doping een algemeen goed er zonder reed men geen platte prijs, dat was zo en bijna iedereen wist dat. De grote van toen kan men alleen vergelijken met andere toppers van toen en in die tijd had men de pot Belge bij manier van spreken en nu hebben ze supplementen en de wetenschap die heel het lichaam van binnen en van buiten kent. Wat Wout liet zie is een prestatie dat zeer weinig renners hem nadoen met die warmte.

 • Jan Verheyen

  Andere tijden natuurlijk, kan je niet meer vergelijken. Ook de parcours zijn veranderd, dikwijls veel zwaarder geworden, andere hellingen (zie maar Waalse Pijl, Ronde van Lombardije, ...). Zowel Wout, Remco en Mathieu zullen mooie wedstrijden winnen en vooral zelf (mee) beslissen en dat is wat de echte wielerliefhebber graag ziet, ongeacht zijn favoriet.

 • Jos Jonssens

  Vorig jaar was het nog al MVDP wat de klok sloeg, nu ineens fan van WVA veranderd vlug van gedacht