Roger De Vlaeminck baalt dat hij zijn vriendin Peggy niet mag zien: “Deze situatie is zéér vervelend”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
“Werk genoeg in de tuin”, grijnst Roger De Vlaeminck (72). Maar de viervoudig winnaar van Parijs-Roubaix, dat normaal gezien morgen gereden werd, baalt wel dat hij zijn vriendin Peggy (45) nu al vier weken niet mag zien vanwege de coronacrisis. “Dat is zeer vervelend. Ik hoor haar gelukkig nog via de telefoon. En via whatapp (sic) - of hoe heet dat ‘spel’? - zien we elkaar nog eens.” 

Sinds De Vlaeminck in oktober met een bacteriële infectie in het ziekenhuis werd opgenomen, is hij extra voorzichtig. “Iedere ochtend en avond meet ik mijn temperatuur. Ik ben intussen wel al 14 weken koortsvrij, dus het zou in orde moeten zijn.” 

Tijdens een bezoek aan De Vlaeminck moet het uiteraard ook over koers gaan. Hij ziet het, zeker voor de Ronde van Frankrijk, somber in. “Ik denk niet dat de Tour zal doorgaan. Misschien nog in augustus, september zal zeker te laat zijn. Zonder volk zou het niet interessant zijn. Ach, de Tour mag ook eens een jaartje rusten.” 

Lees ook: 

Het dubbelinterview van Merckx en De Vlaeminck: “Toen het misging met onze gezondheid waren we bezorgd om elkaar. We pompten elkaar moed in” (+) 

Zware antibioticakuur helpt Roger De Vlaeminck erbovenop: “Ik heb geen prettige dagen achter de rug” 

Jan De Meuleneir / Photo News
Jan De Meuleneir / Photo News
Jan De Meuleneir / Photo News
Roger De Vlaeminck en zijn vriendin Peggy
Joel Hoylaerts / Photo News Roger De Vlaeminck en zijn vriendin Peggy
Roger De Vlaeminck
VTM NIEUWS Roger De Vlaeminck7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Dries Ceulemans

  Wat is er verkeerd met correct schrijven Monique? Balen wil zeggen iets jammer vinden, dat kan je ook zonder ergernis (waar merk jij ergernis op bij Roger?)! Ik erger me wel dood aan betweters die het niet bij het rechte eind hebben, dat dan weer wel :).

 • Polutnik Ronald

  Wat hebben wij er nu aan dat Roger zijn vriendin niet kan zien . Er zijn zoveel mensen die hun geliefden niet kunnen zien .

 • Kurt Boeckaert

  in de tijd van Roger waren ex renners zo geen zagen en betweters !

 • DANIËL VONCK

  Je bent niet alleen in België Roger die zijn/haar geliefde(n) niet mogen zien of bezoeken.

 • Monique Asaert

  Wat is er verkeert met het woord zich ergeren,Waarom balen? Net zoals het woord lekker, te pas en te onpas, lekker staat voor iets dat smakelijk is.