Robert Gesink succesvol aan hart geopereerd

AFP
De Nederlandse wielrenner Robert Gesink heeft gisteren een operatie ondergaan om hem van aanhoudende hartritmestoornissen af te helpen. De 27-jarige renner van Belkin maakte op 15 april bekend dat hij al jarenlang kampt met zogeheten 'boezemfibrilleringen'. Gesink heeft sindsdien niet meer op de fiets gezeten.

De renner uit Varsseveld liet de afgelopen weken uitgebreid onderzoek doen naar de oorzaak van zijn hartritmestoornissen. "De oorzaak werd dinsdag gevonden en direct behandeld", zo laat Belkin vandaag in een verklaring weten.

Gesink zal na een periode van rust in overleg met medische staf en trainers van de ploeg de training weer hervatten. Hoe lang de renner nodig heeft om te herstellen van de operatie, kon de Belkin-ploeg niet zeggen. "Ik ben opgelucht dat deze onzekere periode nu achter de rug is", zei Gesink. "Ik ga vol vertrouwen werken aan mijn herstel en hoop binnenkort meer te weten over mijn programma."

Geen Tour
Toen Gesink zijn hartproblemen openbaar maakte, liet hij weten dat de Ronde van Frankrijk zeer waarschijnlijk te vroeg komt. Het was de bedoeling dat Gesink tijdens de Tour, die op 5 juli van start gaat, het kopmanschap zou delen met Bauke Mollema.De Varssevelder heeft door de hartproblemen naar eigen zeggen vooralsnog niet het maximale uit zijn carrière kunnen halen. "Het stond mijn presteren wel eens in de weg", bekende Gesink vorige maand. De angst sloeg vorig jaar toe nadat hij een hartritmestoornis had gekregen na de klimtijdrit in de Giro. Gesink sprak toen met zijn familie af dat hij actie zou ondernemen als het nogmaals zou gebeuren. Tijdens de Ronde van het Baskenland, begin april, kreeg hij opnieuw last van zijn hart waarna Gesink besloot over te gaan tot opereren.