Exclusief voor abonnees

Richard Plugge, architect van Jumbo-Visma, met drie rondekopmannen: “Ambitie: één, twee of meer grote rondes winnen”

photo: Cor Vos
Richard Plugge (49) schopte het deze week zelfs tot M/V van de Dag in De Tijd. Dat overkomt een Nederlandse manager van een Nederlandse wielerploeg niet zo vaak. Plugge is de droge architect van het succes van zijn Jumbo-Visma-ploeg. Voortaan ook met Tom Dumoulin.

De aanwerving van Tom Dumoulin brengt u niet alleen op pagina 2 van De Tijd, ze laat ook geloven dat u en uw ploeg het almachtige Team Ineos van manager Dave Brailsford naar de kroon willen steken.

Richard Plugge: “Dat hoop ik. Wij hebben de ambitie om het hoogst haalbare in het wielrennen te bereiken. We stonden twee keer na elkaar op het podium van een grote ronde (Primoz Roglic eindigde derde in de Giro en Steven Kruijswijk werd derde in de Tour, red.). Met de komst van Tom Dumoulin tillen we dat niveau een etage naar omhoog. We hebben sinds 2013, in de zes jaren dat ik manager ben, nog nooit een grote ronde gewonnen. Ik wil in de komende periode van nu, met de start van de Vuelta, tot eind 2022 proberen om één, twee of meer van de tien grote rondes te winnen.”

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • François Nuyts

  Oei , grote rondes winnen . Dan zal het met Dumoulin moeten lukken want met Krijswjk en Deplus zal datniet lukken hoor . Steengoede renners maar om grote rondes te winnen moet het wel iets meer zijn .

 • Roger Deprez

  Drie ronde kopmannen in één ploeg, hoef niet maar kan voor problemen zorgen.

 • Johan Maddens

  En nog twee spurters , dat kan er goed uitzien voor die ploeg .

 • Jean De Grande

  Laat ons hopen dat dat gebeurd met mooi, attractief, aanvallend rijden en NIET op de steriele, versmachtende manier van ineos.