Revelatie Theuns praat met Trek, maar ook andere teams nog in running

PHOTO_NEWS
Trek Factory Racing heeft met Stijn Devolder, Jasper Stuyven, Gert Steegmans en Kristof Vandewalle al een sterk Belgisch contingent in de rangen en daar komt volgend jaar mogelijk nog een mannetje bij: Edward Theuns.

Een overstap naar de ploeg van Fabian Cancellara is nog niet officieel in kannen en kruiken, maar de onderhandelingen verlopen volgens de De 24-jarige renner van Topsport Vlaanderen-Baloise wel in een positieve sfeer. Er zijn echter nog andere kapers op de kust die hengelen naar de diensten van de winnaar van de GP Stad Zottegem 2014. De kans dat er binnenkort een officieel bericht volgt over een transfer is dan ook bijzonder groot.

IJzersterk voorjaar
De beloftevolle Theuns stak begin dit seizoen de neus aan het venster in de Ster van Bessèges en won in Nederlander de Ronde van Drenthe. Vervolgens scoorde de snelle Gentenaar uit het team van Walter Planckaert ook in de voorjaarsklassiekers met twee plaatsen in Dwars door Vlaanderen en de Scheldeprijs. Vervolgens won hij in mei ook een etappe in de Franse 4-daagse van Duinkerke. Tien dagen geleden moest hij in Rund um Köln nipt de duimen leggen voor Tom Boonen. Ook in de Ster ZLM Toer kwam hij sterk voor de dag.

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA
TDW