Revalidatie Van Aert in hogere versnelling, maar: “We wachten liever twee dagen te lang dan hem een dag te vroeg te brengen”

Beeld van Wout van Aert tijdens voorbije editie Parijs-Roubaix
BELGA Beeld van Wout van Aert tijdens voorbije editie Parijs-Roubaix
Nadat hij een paar weken geleden zijn zandtrainingen hervatte, heeft Wout van Aert (25) nu ook de kasseien van Parijs-Roubaix geproefd. Niet voor een zware training, wel om materiaal te testen voor komend voorjaar.

Van Aert trok gisteren met zijn ploegmaats Maarten Wynants, Mike Teunissen en Amund Jansen naar Noord-Frankrijk. De vier probeerden er materiaal uit dat ze straks in april kunnen gebruiken (hoge en lagere velgen, verschillende soorten tubes) en experimenteerden met de afstelling van hun fiets (bandendruk, vering). “We hebben die tests nu al gedaan zodat we alle materiaal zeker op tijd beschikbaar hebben”, zegt Ard Bierens, woordvoerder van Jumbo-Visma. “Als je nog tijdens het seizoen moet gaan testen, heb je soms niet alles op tijd klaar.”

.
Strava .

Het testen van het materiaal was gisteren belangrijker dan de trainingskilometers. “Het was geen intensief ritje”, klinkt het bij de ploeg. Van Aert en co. beperkten zich tot een viertal kasseistroken: de sectoren van Cysoing, Bourghelles, Camphin-en-Pévèle en de befaamde passage aan Carrefour de l’Arbre. Bierens: “Het is normaal dat we Wout daarbij wilden. Hij is een van onze kasseispecialisten en weet dus wat nodig is.”

De revalidatie van Van Aert zit duidelijk in een hogere versnelling, hij zit steeds meer op de fiets, maar voor een rentree is het nog te vroeg. “We wachten liever twee dagen te lang dan dat we hem een dag te vroeg in koers brengen”, zegt Bierens. Wanneer en of hij deze winter nog in het veld te zien zal zijn, staat dus nog niet vast. Wel voorzien: een stage met de ploeg in Spanje tussen 11 en 19 december.

Instagram Wout van Aert
Beeld van Wout van Aert tijdens laatste editie van Parijs-Roubaix.
Photo News Beeld van Wout van Aert tijdens laatste editie van Parijs-Roubaix.
Instagram Amund Grøndahl Jansen14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jozef Van den Donder

  Urdi. het kan niet altijd over Mathieu gaan , uw plaat blijft hangen!

 • Patrick Van Bogaert

  Heel veel succes en een spoedig herstel.Nick Nuyens moet zich héél diep schamen om nu nog in beroep te gaan.Wat een slechte verliezer is me dat. Nick Nuyens zou je met rust moeten laten zodat je je kan focussen op de toekomst.

 • Urdi De vos

  Waarom elke dag in het nieuws, er zijn nog andere goede en betere renners.

 • lucien Noreilde

  doet zo een plezier Wout dat goede nieuws te horen alle succes gewenst

 • Maca Ronny

  Met Peter Neefs komt het ook nooit meer goed denk ik