Rennersvakbond: “BinckBank Tour hoort niet thuis in WorldTour”

BELGA
Heel wat renners klaagden de voorbije dagen over de veiligheid in de BinckBank Tour, nu is ook rennersvakbond CPA met een statement naar buiten gekomen over de Belgisch-Nederlandse rittenkoers. “We zijn het beu”, aldus voorzitter Gianni Bugno.

Veel smalle banen, heel wat bochten, putten dicht bij de finish en openstaande pootjes van de nadarafsluiting tijdens de sprint. De renners spaarden hun kritiek niet op de BinckBank Tour. Nu trekt ook rennersvakbond CPA aan de alarmbel.

“De UCI bedankt ons steeds voor onze verslagen, maar ze doen er weinig aan om het te veranderen. Wij kunnen dit niet langer accepteren. Renners zouden hun leven niet moeten riskeren omdat de organisatie niet in staat is een bepaalde veiligheidsnorm te garanderen”, aldus Bugno.

“Eindelijk komt de veiligheidsverantwoordelijke van de UCI naar de wedstrijd. Morgen is de laatste dag al, maar onder deze omstandigheden is het onaanvaardbaar om te racen. Een wedstrijd die op deze manier wordt georganiseerd, hoort niet thuis in de WorldTour.” Straffe taal.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric maier

  Feit is dat de gevaarlijkste ritten die te Nederland zijn. Het strafste is dat get gezaag van die saloncoureurs is gekomen in een belgische etappe. Enorm vraagteken waarom ze al de vorige edities die vooral te Nederland werden vereden om parcours vol hindernissen en zelfs tot geparkeerde wagens toe en smalle weggetjes, nooit iemand over geaagd heeft. En de renenrsvakbond... een lachertje. Wie neemt hun serieus ? Ze nemen niet eens zichzelf serieus.

 • joost De krijger

  Ik vond het in Belgie gevaarlijk , van een brede weg op een karre spoor allemaal putten . Maar ja hier hebben ze geen 100 meter vlak en mooi liggen

 • Jean Pierre Menten

  De sprint in Venray was inderdaad levensgevaarlijk met die nadarafsluiting. Eén van de grootste problemen met de nadarafsluitingen is dat ze meestal zeer slecht geplaatst worden. Zie: Wout Van Aert in de Tour. Ik heb vorige week ook het Europese kampioenschap gezien. Dat was pas een gevaarlijke omloop. Ik heb noch de renners, noch Bugno en consoorten horen reageren. Weer eens twee maten en gewichten. Tegen de kleintjes durven ze reageren. Dan zwijg ik nog van de (kamikaze)motoren.

 • Peter Vandebeek

  Wie vergelijkt nu een rittenkoers met een ééndagskoers ?

 • Jan Luyten

  Denk dat het EK verleden week in Alkmaar erger was.