Renners van Lotto-Soudal op de pijnbank in Diepenbeek

BELGA
De 27 profrenners van de wielerploeg Lotto-Soudal zijn dinsdag in het Limburgs Sportmedisch Adviescentrum Adlon uitvoerig medisch getest. De pre-seizoensscreening vormt de basis om voor iedere wielrenner een aangepaste medische en sportieve begeleiding uit te tekenen. De pers kreeg een rondleiding terwijl onder meer André Greipel, Tim Wellens, Jens Debusschere en Jürgen Roelandts het maximale uit hun lichaam moesten halen.

Adlon is verbonden aan de Universiteit Hasselt, en heeft zijn vestiging op de universitaire campus in Diepenbeek. Er worden regelmatig topsporters uit het voetbal (KRC Genk en STVV), handbal (Initia Hasselt), basketbal (Limburg United), tennis (Joran Vliegen) en judo (Dirk Vantichelt) onderworpen aan een hele reeks van medische testen en metingen. De testen worden uitgevoerd in samenwerking met het Cardiologisch Centrum van het Jessa Ziekenhuis in Hasselt.

"Ook in het wielrennen hebben we intussen heel wat ervaring opgebouwd met de sportmedische begeleiding van professionele en semi-professionele renners", zegt Bert Op 't Eijnde, professor aan de UHasselt. "Die expertise stellen we nu ook ter beschikking van het team Lotto-Soudal, dat sportmedische begeleiding hoog in het vaandel draagt."

De renners kregen dinsdag een tiental proeven, testen en metingen voorgeschoteld, waaronder een botscan, longanalyse, cardio-onderzoek, vetmetingen, enzovoort. "Na deze screening hebben we van iedere renner een goed dossier en kunnen we aan de slag om zijn gezondheid een heel jaar lang te bewaken", aldus teamarts Servaas Bingé. Ook de renners zelf zagen het belang van de metingen in en gaven zich het volle pond. "Ze hebben er alle belang bij dat hun begeleiding uitgaat van de juiste basisgegevens om op maat de gepaste begeleiding te voorzien", aldus nog Bingé.

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA