Remco Evenepoel verlengt contract bij Deceuninck-Quick.Step: “Geld? Daar hebben we niet over gesproken”

Remco Evenepoel en Patrick Lefevere.
Twitter Remco Evenepoel Remco Evenepoel en Patrick Lefevere.
Remco Evenepoel blijft tot 2023 wielrenner in de ploeg van Patrick Lefevere. Hij had een contract van twee seizoenen met optie op verlenging tot einde 2022. Die optie werd twee weken geleden al gelicht. Meer: de renner en zijn ploegmanager deden er nog een jaar bovenop.

Patrick Lefevere: “Remco is nog maar 19 jaar. Hij zal niet slechter worden.” Vader Patrick Evenepoel: “Geld speelt geen rol en we gaan de markt niet afschuimen. Wat telt, is dat Remco zich goed voelt waar hij is.”

Er waren geen bezwaren, niet voor Remco Evenepoel en niet voor Patrick Lefevere, om hun lot de komende vier jaar met elkaar te verbinden. Zelfs al is het niet de gewoonte van Lefevere om contracten voor zo’n lange termijn te tekenen. Hij deed het een keer met Niki Terpstra. Maar dan deed Lefevere het weer niet met Julian Alaphilippe, met wie hij begin juni een nieuwe overeenkomst bereikte. Die reikt ook niet verder dan 2022.

Dat een contract maar een vodje papier is, zegt Lefevere. “Een handdruk is voor mij veel meer waard. Dat het nu op papier staat, is natuurlijk een geruststelling voor Remco en voor mij. Collega’s van mij die misschien niet zo collegiaal zijn, zouden maar eens op ideeën kunnen komen en proberen om Remco weg te halen. Dat moeten ze nu niet proberen.”

Evenepoel werd begin deze maand Europees kampioen tijdrijden.
Photo News Evenepoel werd begin deze maand Europees kampioen tijdrijden.

Lefevere verwijst naar Tom Boonen, die vijftien jaar bij hem koerste. “Dertien jaar hebben we niet over een contract gesproken. Hetzelfde met Nick Nuyens, met Paolo Bettini: die hebben hun contract nooit uitgedaan. Nog voor het was afgelopen, werd het opengebroken en verlengd.”

Het gevaar was klein dat Evenepoel, ondanks een indrukwekkende start in het WorldTourpeloton, de markt zou gaan verkennen. Dat zegt zijn vader Patrick, die de zakelijke belangen van zijn zoon behartigt. “Als vader heb ik maar één zorg: voelt Remco zich goed en is hij tevreden waar hij is? Als ouder heb je toch graag het gevoel dat je kind in goede handen is. We hebben van in het begin een zeer goed gevoel bij Deceuninck-Quick.Step. Lefevere heeft gezegd dat hij voor Remco zou zorgen alsof het zijn eigen zoon was. Hij doet meer dan we dachten. En dat geldt voor de hele ploeg, voor trainers en personeel. Dat maakt de keuze veel gemakkelijker.”

Evenepoel maakte een indrukwekkend WorldTourdebuut in 2019. Hij won de Ronde van België, de Clásica San Sebastián en hij werd de Europese tijdritkampioen. Meer en beter zullen nog volgen, dat kan haast niet anders.

Patrick Evenepoel: “Het contract van Remco zal worden aangepast aan prestaties en successen. Maar eerlijk gezegd: het financiële speelt geen rol. Zeker is dat niet het belangrijkste. Als de prestaties volgen, zal dat besproken worden. Dit gaat om vertrouwen op lange termijn. Van onze kant is geld nooit ter sprake gekomen.”

Remco Evenepoel: “Deceuninck-Quick.Step is als tweede familie voor mij”

“Ik ben trots dat ik langer bij Deceuninck-Quick.Step kan blijven. Met deze geweldige groep zal ik verder aan mijn toekomst werken”, aldus Evenepoel. “Het betekent veel voor mij dat het team vanaf het begin in me geloofde. Een nieuwe verbintenis tekenen, was een logische stap. Ik had een gesprek met Patrick Lefevere en ging direct akkoord. Deceuninck-Quick.Step is de ideale omgeving, ’t is als een tweede familie voor mij.”
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Meert Dominique

  Een arbeidscontract tekenen waarin geen geldbedragen zijn vermeld. Iets nieuws zeker.

 • Robbie Rensenbrink

  Romain tuurlijk is er over geld gesproken. Het zou wel dom zijn om bedragen in de media te verkondigen.

 • Bart Van Dijck

  Dus jij hebt het nieuwe contract kunnen inzien, Romain Thyssens??

 • Romain Thyssens

  Volgens het vorige contract was Remco een belofte... Ondertussen heeft hij één en ander waar gemaakt. Het profiel is ondertussen gewijzigd. Natuurlijk had er over geld moeten gesproken worden. Manager Papa heeft zich in de zak laten zetten.

 • Gerrit gasthuis

  goed dat hij niet bij INEOS is terechtgekomen dan mocht hij muilezel spelen voor een Engelsman