Exclusief voor abonnees

Remco Evenepoel tart de wielerwetten: “Ik dacht: ‘Foert, ik blijf rijden’”

Photo News
Remco Evenepoel tart graag alle wielerwetten. Eén zo’n wielerwet is dat het bijna onmogelijk is om 106 kilometer voor de streep alleen in de aanval te gaan en dan nog de koers te winnen. Evenepoel probeerde het toch, in de tweede rit van de Ronde van Duitsland. En de wielerwet won.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Het parcours was 9,5 kilometer te lang”, zei Evenepoel. Of nog: “Ik ben gestrand op enkele duizenden meters voor de streep.”

Dat was jammer, maar wel goed geprobeerd, vond de jonge coureur.

Je hebt 13% van dit artikel gelezen
13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Willy Gorissen

  Freddy laat doen. Zo heeft hij net nog de Classico Ssb gewonnen. We kunnen helden gebruiken.

 • eric maier

  Marcus Camps, op die manier zoals jij zegt bouw je niks op.Bovendien, in koers zit je altijd op en of over je omslagpunt als ze wat gas geven. Een omslagpunt is nog geen rode zone. En wat hij hier doet is tegelijk aftasten waar hij staat, in dit geval was het een opsteker richting WK.

 • Gino Denil

  Normaal ben je op je sterkst rond je 28/29 jaar. Hij kan dus nog veel progressie maken. Tegen dan lukt het hem misschien wel om van op 100 km te vertrekken om op zijn gemak naar de wedstrijd voor de tweede plaats te kunnen kijken.

 • Sjonny Martero

  Terug spektakel. Of het nu verantwoord was of niet. Zonder oortjes hadden ze hem nooit teruggehaald. Alles is berekend tot op de seconde aan welke snelheid ze moeten rijden om hem terug te halen. En het is gelukt. Te vroeg vertrokken maar mooi. Top.

 • Theo Van Hoof

  Van die soort zijn er te weinig. Ze durven niet meer met de kop tegen de muur lopen. Schaf de oortjes af en je krijgt terug koers.