Remco Evenepoel over dopingaantijgingen: “Er werd gezegd dat ik met een ‘moteurke’ reed. Mensen schamen zich nergens meer voor”

BELGA
Wielrennen sleurt een dopingverleden met zich mee. En als een jong talent alles aan flarden rijdt, zijn de geruchten nooit veraf. Dat is ook het geval met Remco Evenepoel. “Mensen schamen zich nergens meer voor. Dat raakt me wel, ze oordelen snel en dat is niet fair”, klinkt het in de Humo.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Evenepoel heeft een indrukwekkend debuutjaar bij de profs achter de rug. Het 19-jarige supertalent schoot raak in de Baloise Belgium Tour en Clasica San Sebastian, waarna hij de Europese titel in het tijdrijden veroverde. Nadien zorgde hij met een tweede plek voor de beste Belgische prestatie ooit op een WK tegen de klok. Mààr: dat knalseizoen leverde ook commentaren op.

“Na het WK had ik een foto gepost op Instagram en iemand reageerde in de zin van: die is gedopeerd. Botweg, gewoon in de comments. Dan denk ik: hoe durf je zoiets te zeggen? Je kent me niet eens”, vertelt de Vlaams-Brabander in Humo.

“Dat er vroeger vaak doping werd gebruikt, is het verleden. Daar kan ik weinig aan doen: ik kom net piepen. Ik ben ervan overtuigd dat de sport nu cleaner is. Het beste voorbeeld zijn de prestaties van jonge renners. Tien jaar geleden was het niet mogelijk dat een neoprof de bloemen pakte in een grote klassieker, of dat een gast van 22 de Tour de France won. Dat is het beste bewijs dat talent vandaag belangrijker is geworden dan wat je pakt.”

Ook bij de junioren werd er reeds over Evenepoel geroddeld. “Er werd gezegd dat ik met een moteurke reed in mijn fiets, of dat het niet mogelijk was dat ik op die manier kon winnen zonder doping of bepaalde supplementen. Terwijl ik gecontroleerd word zoals elke renner. Ik weet dat ik alles puur natuur doe, dus laat ze maar praten, want ik weet wat ik voor mijn sport doe.”

Photo News53 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Peter Berg

  Beter dat ze zeggen dat je met een moteurke rijdt want dat kan voor elke wedstrijd weerlegd worden gezien de controles. Hij steekt er ook niet elke wedstrijd bovenuit zoals andere (veld)rijder dus dopinggebruik zie ik ook niet.

 • Els Daneels

  Het enige 'moteurke' waar jij mee rijdt, Remco, dat is dat sporthart dat in je lijf klopt. Trek u niks aan van giftige jaloerse afbraakcommentaar. Je bent een supergemotiveerd supertalent en velen, waaronder mezelf, genieten van jouw prestaties. En ja, lekker chauvinistisch trots zijn we op ons Belgisch wielertalenten, wat een luxe! Heerlijk toch! Geniet ervan, doe jouw ding en laat het niet aan je hart komen ;-)

 • DIRK VAN BRUSSEL

  De ziekelijke neiging van de Vlaming om zijn eigen mensen tot op de grond afbreken. En dan maar janken dat we niet zouden meekunnen met de andere landen. Daar staan ze nog achter hun atleten.

 • Jan Van Den Bergh

  Mooiste compliment dat hij kon krijgen .

 • RONNY HOLSBEEK

  Ronny Popelier. Wees niet zo naief. Maak'jezelf niets wijs. Alles draait om geld en doping is een hulpmiddel.