Remco Evenepoel klopt wereldkampioen Dennis in slottijdrit én pakt ook eindzege Ronde van Algarve

Photo News
Bekroning op zijn imponerende vijfdaagse in de Algarve. Remco Evenepoel (20) heeft de slottijdrit gewonnen voor wereldkampioen Rohan Dennis - wat een prestatie. Het toptalent van Deceuninck-Quick.Step is ook de eindwinnaar van de Ronde van de Algarve.

Ideaal parcours voor Remco Evenepoel. De leider in de Ronde van Algarve én Europees kampioen tijdrijden kreeg een tijdrit van twintig kilometer over golvende wegen voor de kiezen. Zijn leiderstrui verdedigen was het grote doel - Martin en Schachmann begonnen in dezelfde tijd aan de ultieme test. Maar ook voor de dagzege ging Evenepoel voluit. Er wachtte hem een duel tegen wereldkampioen Rohan Dennis. Na de tijdrit in de Ronde van San Juan was dit de eerste échte test tegen de klok voor Evenepoel dit seizoen.

Zijn ploegmaat Yves Lampaert reed een goéie tijdrit en mocht even plaatsnemen in de hot seat. Dat was echter van korte duur. Rohan Dennis snelde namelijk naar een scherpe tijd van 24'17". Alle renners zouden hun tanden stukbijten op die tijd, behalve... de ‘Kannibaal van Schepdaal’. 

Photo News

Tiende zege

Om 17u00 volgde het moment waarop iedereen zat te wachten: Evenepoel bolde van het startpodium. Hij schoot als een raket weg. Op het eerste tussenpunt na vijf kilometer deed het toptalent van Deceuninck-Quick.Step liefst 21 seconden beter dan Dennis. Evenepoel verzwakte nog lichtjes naar het einde, maar behield genoeg marge voor de dagwinst. Aan de streep had hij nog tien seconden voorsprong op wereldkampioen Dennis. Alwéér een straffe prestatie van Evenepoel - verbaast het u nog? Dankzij de overwinning in de slottijdrit stelde hij ook meteen de eindzege in de Ronde van Algarve veilig. Evenepoel haalde het in het algemeen klassement voor Schachmann (+38") en Miguel Angel Lopez (+39"). Tim Wellens (+1'17") eindigde als vijfde. 

Voor Evenepoel is het de tiende overwinning uit zijn nog prille carrière. Zijn derde eindwinst in een rittenkoers ook na de Ronde van België vorig jaar en dit voorjaar de Ronde van San Juan. Het palmares dikt aan. 

Lees ook: ‘Na zijn geweldige tijdrit zegt Remco Evenepoel doodleuk: “Ik ben nog niet top”’

Bekijk hier: HLN en VTM pakken uit met een exclusieve docureeks over wielerfenomeen Remco Evenepoel (20). In ‘Ik ben Remco’ krijgt de digitale HLN-abonnee elke maand een unieke blik achter de schermen. Zijn voorbereidingen, koersen, de steun van zijn familie en de obstakels die hij op zijn succespad treft: alles komt aan bod. Met de Giro en Olympische Spelen als climaxen

Evenepoel: “Geen ramp als het in Tirreno eens niet lukt” 

Photo News
Photo News
Photo News26 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Timmermans

  Vooropgesteld dat de prestaties van Remco fantastisch zijn valt het op dat nu niemand enige bedenkingen uit op dit forum. Als een andere jonge sportman net zo opzienbarend presteert worden er voortdurend verdachtmakingen geuit. Is het paspoort dan toch bepalend ondanks dat Mathieu in België geboren en opgegroeid is en zich als Belg onder de Belgen gedraagt?

 • Guido Swerts

  Wat is het toch een plezier om fan va Remco te zijn.

 • raymond van der craen

  Beter dan Eddy Merckx op zijn leeftijd, dit wordt zonder tegenslag een hele grote, misschien zelfs de grootste!

 • Philippe Schotte

  Waar gaat dit eindigen .. kent hij zelf wel zijn grenzen als er tenminste grenzen zijn ?

 • felix strackx

  Hij zal misschien het palmares van Eddy Merckx niet evenaren, maar zeker en vast zijn populariteit!