Remco Evenepoel, een onwaarschijnlijk toptalent: Belgisch kampioen tijdrijden bij junioren klokt snellere tijd dan laureaat bij beloften

Twitter
Een dik jaar geleden voetbalde Remco Evenepoel bij RSC Anderlecht, vandaag werd de 18-jarige Schepdalenaar Belgisch kampioen tijdrijden bij de junioren. Opvallend: de zoon van ex-prof Patrick legde de 27,4 kilometer sneller af dan de winnaar bij de beloften. Supertalent.

Remco Evenepoel. Indien u hem nog niét kent: onthoud de naam. Drie maanden na zijn eerste pedaalslagen als wielrenner boekte hij meteen een zege bij de junioren. Intussen prijken onder meer de GP Philippe Gilbert en Kuurne-Brussel-Kuurne op zijn palmares.

En nu dus ook het BK tijdrijden. In Vresse-sur-Semois moesten de junioren en beloften elk twee ronden van 13,7 kilometer afleggen: 27,4 km in totaal. Bij de junioren maakte Evenepoel zijn favorietenrol helemaal waar. Het 18-jarige talent zette een toptijd van 38’12” neer. Ruim beter dan de tegenstand. Ilan Van Wilder was de enige die enigszins de schade kon beperken. Die laatste moest 49 tellen prijsgeven. De nummer drie -Milan Paulus- kreeg liefst twee minuten en dertig seconden aan zijn broek gesmeerd. Kortom: Evenepoel is outstanding bij zijn leeftijdsgenoten.

Bij de beloften ging de titel naar Sasha Weemaes. De Oost-Vlaming zette een tijd van 38’20” op de tabellen. Niet slecht, al bleef Weemaes wél acht seconden boven de chrono van Evenepoel. Straffe kerel, die Evenepoel. Nu trekt het toptalent uit Schepdaal naar de Vredeskoers in Tsjechië, waar hij zal moeten concurreren met de absolute wereldtop. Benieuwd of hij ook daar kan schitteren.

Top 5 bij beloften

rv

Top 5 bij junioren

rv9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Patrice Haemers

  Misschien eens proberen in de cyclocross...mogelijke concurrent voor Wout Van Aert en Mathieu Van Der Poel..?

 • Pieter De Ruyter

  Nooit eerder gezien dit.Binnen 2 jaar zal hij al prof zijn.

 • Wouter Van de Walle

  Zou leuk zijn om nog eens een tijdrijder op wereldniveau te hebben voor België, doe zo verder

 • guy matheussen

  hopelijk blijft hij met de voetjes op de grond. goede begeleiding is zeker nodig

 • conny verstraete

  Ik heb vorig jaar met Remco gewerkt en een ding is zeker, is gewoon topper zowel op als naast de fiets!!!