Raul Alarcon start ook in Madrid met winst

EPA
Raul Alarcon schreef vandaag de eerste etappe van de Ronde van Madrid (2.1) op zijn naam. De Spanjaard van het Portugese W52 - FC Porto gaat zo verder op het elan van de Ronde van Asturië.

Ondanks de aanwezigheid van Nairo Quintana won Raul Alarcon afgelopen week een etappe en het eindklassement in de Ronde van Asturië (2.1), en daarnaast finishte hij ook tweemaal als tweede in diezelfde rittenkoers. Opvallend, want op enkele bescheiden succesjes op Portugese bodem na was de 31-jarige Alarcon tot dusver niet bepaald een hoogvlieger.

In de Ronde van Madrid, een Spaanse rittenkoers van hetzelfde niveau als Asturië, gaat Alarcon dus verder op hetzelfde elan. Na een etappe van 145 kilometer met start en aankomst in Las Rozas, gekruid met vijf beklimmingen, klopte de Spanjaard van W52 - FC Porto acht medevluchters en pakte hij zo ook de eerste leiderstrui. De Rus Dmitry Strakhov werd tweede, de Ecuadoraan Richard Carapaz derde. De omstreden Spaanse oudgediende Oscar Sevilla pakte de vierde plek.

Er stonden geen Belgen aan de start in Madrid.

De uitslag van en stand na de eerste etappe van de Ronde van Madrid (2.1), vrijdag over 145 kilometer met start en finish in Las Rozas:

Uitslag en stand

1. Raul Alarcon (Spa/W52-FC Porto) in 3u32:33

2. Dmitry Strakhov (Rus) z.t.

3. Richard Carapaz (Ecu)

4. Oscar Sevilla (Spa); 5. Fabricio Ferrari (Uru); 6. Garikoitz Bravo (Spa); 7. Aldemar Reyes (Col); 8. Sergio Pardilla (Spa); 9. Hernan Aguirre (Col); 10. Juan José Lobato (Spa) op 2:33