Quick.Step on fire! Niet te stuiten Marcel Kittel wint ook tweede krachtmeting in Dubai

TDW
Net als gisteren stond er ook vandaag in Dubai geen maat op de machtige sprinterscapaciteiten van Marcel Kittel. De 28-jarige Duitse sprintbom van Quick.Step Floors was ook ditmaal te sterk voor de Nederlandse kampioen Dylan Groenewegen. De Italiaan Jakub Mareczko legde beslag op de derde plaats terwijl Mark Cavendish pas zevende werd. De ongenaakbare Kittel blijft vanzelfsprekend ook leider. Voor de ploeg van manager Patrick Lefevere is het intussen alweer de achtste overwinning van het nog jonge wielerjaar.

De ontsnapping van de dag kwam vandaag op naam van vijf renners: Simone Andreetta (Bardiani-CSF), Peter Williams (One Pro Cycling), Jempy Drucker (BMC), Mark Christian (Aqua Blue Sport) en Yousef Mirza (UAE Abu Dhabi). Dat kwintet sprokkelde een maximale bonus van 4'45". Onderweg greep Drucker zes bonificatiefseconden in de twee tussensprints waarna hij zich op 70 km van het eind liet terugzakken naar het peloton, maar daardoor wel opschuift in het klassement.

Ontsporend treintje
Het peloton was ook nu overduidelijk uit op een massaprint en op 11,3 km van het eind werden de laatste twee vluchters gegrepen. De sprinttreintjes werden razendsnel gevormd en Trek-Segafredo, LottoNL-Jumbo en Quick.Step Floors namen het heft in handen. In de slotfase leek de azuurblauwe trein te ontsporen, maar Kittel vond alsnog het juiste pad en sprintte gezwind naar zijn tweede zege op rij, voor Groenewegen (23) die iets te snel op kop zat en net zoals gisteren vrede moest nemen met een tweede stek. De Italiaan Mareczko werd derde, Degenkolb net als gisteren vierde. Mark Cavendish liet zich insluiten in de sprint en eindigde op een zevende stek.

TDW
TDW
TDW
TDW
TDW