Preben Van Hecke: "Met het peloton gespeeld"

BELGA
Preben Van Hecke werd vandaag verrassend Belgisch kampioen wielrennen en dat straalde er ook vanaf. "Ik heb vertrouwen opgedaan in Slovenië en Ruddervoorde, dus ik wist dat ik goed was", zei de renner van Topsport Vlaanderen-Baloise na afloop, "maar winnen is nog iets anders natuurlijk. Geloof en zelfvertrouwen doen veel, zo blijkt."

Bij het ingaan van de laatste ronde had Van Hecke samen met medevluchter Jürgen Roelandts nog een minuut voorsprong op de eerste achtervolgers. "Ik wist dat er op een gegeven moment drie man op komst was, Stijn Devolder, Jan Bakelants en Dimitri Claeys", vertelde de kersverse Belgische kampioen. "Bij hen ging het hard, maar bij ons zat er ook nog genoeg op en we slaagden erin ons tempo te behouden. Normaal gezien speelt het peloton met ons, maar vandaag konden wij met het peloton spelen omdat het een grote groep was. De laatste ronden was het alles geven. Ik moet al mijn ploegmakkers bedanken. Zij waren de ideale bliksemafleiders."

Van Hecke denkt niet dat hij op het einde een voordeel had. "Jürgen en ik hebben allebei ons werk gedaan. Ik had op het einde net dat tikkeltje meer kracht en bleek zo de beste." Ook voor Topsport Vlaanderen-Baloise is het een mooie overwinning, de opleidingsploeg zet zo de grotere ploegen een hak. "Er staat ongetwijfeld een groot feestje met de ploeg op het programma", besloot Van Hecke.