Ploegmaat Van Avermaet laat contract bij CCC Team ontbinden om persoonlijke redenen, vervanger staat snel klaar

BELGA
CCC Team en Stefan Denifl hebben in onderling overleg beslist het contract dat op 1 januari 2019 zou ingaan te ontbinden. "Dit omwille van persoonlijke redenen", zo klinkt het in een persbericht. "Om de privacy van Stefan te respecteren, zal noch het team noch Stefan uitleg hierover geven", aldus CCC Team.

De 31-jarige Oostenrijker reed de voorbije twee jaar voor Aqua Blue Sport, dat ophoudt te bestaan, en kwam eind oktober tot een akkoord met de opvolger van BMC. Denifl zou er Greg Van Avermaet bijstaan. Eerder reed hij voor onder meer Cervélo, Leopard Trek, Vacansoleil en IAM Cycling. Denifl schreef vorig jaar een etappe in de Vuelta op zijn naam en werd in 2017 eindwinnaar van de ronde van zijn land.

Riccardo Zoidl.
epa Riccardo Zoidl.

Met zijn landgenoot Riccardo Zoidl heeft CCC Team al een vervanger voor Denifl beet. De 30-jarige Zoidl reed de voorbije twee jaar voor de continentale ploeg Team Felbermayr-Simplon Wels. Van 2014 tot 2016 droeg hij het shirt van Trek, nu zal hij dus opnieuw voor een WorldTour-team aantreden.

“Dit is één van de beste kerstgeschenken die ik ooit gekregen heb”, stelt de voormalige Oostenrijkse kampioen op de weg en tegen de klok, die dit jaar de Ronde van Tsjechië won. “Deze kans moet ik grijpen. Ik zal proberen te tonen dat ik het verdien in de WorldTour te rijden.”

“We kijken ernaar uit om Riccardo opnieuw op het hoogste niveau aan het werk te zien, we geloven dat we hem kunnen helpen om weer zijn beste niveau te halen”, zegt algemeen manager Jim Ochowicz. “Riccardo’s klimtalent zal een troef zijn voor het team, zeker in de etappekoersen van één week.”
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Joachim Lapaege

    Wat voor een dwaze opmerking is dat Pedro Gonzalez?! Van Avermaet is 1 van de beste renners ter wereld. En naast de koers is hij een TOP-kerel...

  • Pedro Gonzalez

    Omdat hij geen zin heeft om het ganse jaar op Van Avermaet te kijken.

  • Paul Van Hooland

    Het gaat je goed Stefan. van hooland paul