Ploegmaat analyseert tijdritweelde bij Jumbo-Visma: “Roglic kan ik hebben, als het mijn parcours is, maar Wout is te sterk”

ANP
Tom Dumoulin, Primoz Roglic, Tony Martin, Jos van Emden, Wout van Aert. Wat een tijdritweelde bij Jumbo-Visma volgend seizoen. Jos van Emden deed er zijn zeg over in de podcast ‘De Rode Lantaarn’ en daarbij gooide hij bloemetjes richting Van Aert. 

Ervarener en geharder tegen de klok maakt men ze niet. Jos van Emden is al jaren één van de beste Nederlandse tijdrijders. Dit jaar kroonde hij zich in z'n vijftiende seizoen als prof voor de tweede keer tot Nederlands kampioen tijdrijden. De 34-jarige prof is op zijn best op vlakke omlopen van 10 tot 15 kilometer. “Tony Martin is vooral een diesel. Roglic komt het best tot zijn recht in een tijdrit met veel klimwerk”, zei Van Emden.

“Kijk, Primoz kan ik hebben als het mijn parcours is”, zegt Van Emden. “Tom en Tony ook wel. Maar Wout? Wout niet. Hij is echt te sterk. Op mijn parcours schat ik hem hoger in dan Roglic en Dumoulin. Daarmee bedoel ik een kilometer of tien, vijftien vlak en dan maakt het niet veel uit of het rechtdoor is of met veel bochten.”

Jos van Emden.
ANP Jos van Emden.6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • eric maier

  Luc Deville, dat is 1 van de dingen waarom men Verhoeven geen contract voor 2020 gaf als ploegleider, en enkele andere zaken. Nu, we hoeven niet op hem te schieten want hij heeft andere zorgen en dat heeft wat invloed gehad. Bovendien dacht Verhoeven ook al een beetje aan verse lucht halen elders... beide partijen zijn als vrienden uit elkaar gegaan. Verhoeven heeft het verder al die tijd goed gedaan en is iemand die renners begrijpt. Richard Plugge is dat niet. Die ziet enkel cijfers.

 • Roger Deprez

  Hij heeft overschot van gelijk de uitspraak van Jos.

 • Peter Vyaene

  Ploegentijdritje.... wie klopt hen? Vele vedetten nu nog een ploeg.

 • jos dedecker

  Jumbo-Visma heeft afscheid genomen van Nico Verhoeven na de genoemde incidenten dit jaar, dus bij Jumbo worden ploegleiders wel degelijk afgerekend op hun presteren.

 • wim rooyakkers

  Ben het met Luc eens,het vreemde is invergelijking met voetbal,dat een trainer vlug word ontslagen bij minder presteren,maar in de wielersport blijven ploegleiders eeuwen aan een ploeg verbonden of ze nu presteren of niet.